Almanya'nın Aachen kentinde yaşayan, Nevşehir'in Suvermez köyünden Tunay Tunca (47), Türkiye'den Almanya'ya dönüş yolunda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

26.08.2017 Cumartesi günü saat: 21.00 sularında eşi ve iki çocuğu ile Almanya'ya dönüş güzergahı Çorlu yakınlarında direksiyon başında Kalp Krizi geçirerek fenalaşan ve aracı durduran Tunay Tunca olay yerinde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre Almanya'nın Aachen kenti yaşayan 47 yaşındaki Tunay Tunca, eşi Şirin Tunca ve iki çocuğuyla birlikte yaz tatili geçirmek üzere memleketi Nevşehir'in Suvermez Köyü'ne geldi. Gurbetçi aile tatil sonrası ise Almanya'ya dönmek üzere hareket etti.

Nevşehirli gurbetçimiz Tunay Tunca, 26.08.2017 Cumartesi günü saat: 21.00 sularında eşi ve iki çocuğu ile Almanya'ya dönüş güzergahı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında kullandığı aracın direksiyon başında kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Kontrolsüz kalan otomobil ise şarampole yuvarlandı. Kazada Tunca'nın eşi ve iki çocuğu hafif yaralandı. 


Tunay Tunca'nın cenazesi İstanbul Kadıköy'deki Fikirtepe Onikiler Camisi'nden kılınan ikindi namazı sonrasında toprağa verilmek üzere Nevşehir'in Suvermez Köyü'ne getirildi. Tunca'nın 28.08.2017 Pazartesi günü Öğle namazının ardından Nevşehir Suvermez köyünde kılınan cenaze namazının ardından  defnedildi.
 
Bu arada Büro Memur-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Nevşehirli Mansur Çifcibaşı, acı olay sonrasında oluşan kazada kızkardeşi ve yeğenlerinin hafif yaralandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

FİB Haber.com ailesi olarak; Hayatlarını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemîl niyaz ederiz.

إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ "Onlar; başlarına bir musibet gelince, 'Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz' derler." (Bakara 156)