Almanya'dan memleketi Ürgüp'te tatilini geçirmek için gelen Mehmet Köse, Kavaklıönü Mahallesinde cezaevi dönüşüne park ettiği arabasının şoför kapısına çarpıldığını fark etti.

 

Almanya'da olduğu gibi özür dilediğini ve çarpan kişinin bilgilerini yazdığını düşündüğü kağıt parçası aramasına rağmen bulamadı.

 

Emniyet Müdürlüğüne giden Köse, beyaz bir arabanın kendi arabasına vurduğunu çevredeki güvenlik kameralarından çarpıp kaçan aracın bilgilerine ulaşılabileceğini bildirerek emniyetten "araştıralım" cevabı aldı.

 

Aynı durumla Avrupa'da karşılaşsa vurarak kaçan araç sürücüsünün çok büyük cezalara maruz kalacağını ifade eden Köse, "Zaten Almanya'da bu şekilde hiç kimse çarpıp kaçmaz, ya adresini bırakır, ya telefonunu bırakır sigorta şirketi aracılığıyla mağdur durumda olan aracına çarpılan kişinin mağduriyeti giderilir." dedi.

 

Mehmet Köse, Kavaklıönü Mahallesi, cezaevi dönüşünde HP Eİ 50 plakalı BMW'ye çarpan aracı görenin, duyanın kendisine yardımcı olmasını rica ettiğini de sözlerine ekledi.

Faruk Özzengin