Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Hac organizasyonu ve A Grubu Seyahat Acenteleri ile 2016 yılında Hacca gidecek olan hacı adaylarına, 10-12 Mayıs 2016 tarihleri arasında Merkez Hacı Pembe Avlanmaz Kur’an İlimleri Merkezi’nde bilgilendirilme seminerleri düzenleniyor...
İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, Yaşar Bolat, Uzman Vaiz Uğur Kuru, Vaiz Gülşen Yeni tarafından seminerler verilirken, seminere hacı adayları ve kutsal topraklarda rehberlik yapacak olan din görevlileri katıldı.
İl Müftüsü Yakup Öztürk, 10.05.2016 tarihinde 08.00-11.30 saatleri arasında düzenlenen seminerde hacı adaylarına “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti”, “Hac Yolculuğuna Maddi ve Manevi Hazırlık” konuları hakkında önemli bilgiler verdi.
Müftü Öztürk; “Bütün amellerin ibadete dönüşmesi ancak niyetle olur. Ameller niyetlere göredir. Niyetsiz ibadet olmaz. Hac da önemli bir ibadettir, sadece Allah (c.c.) emrettiği için ve Allah rızası için yapılır. Riya gösteriş ve dünyevi kaygılar Haccın maneviyatını zedeler.
Hac da diğer ibadetler gibi ihsan ve ihlas mertebesinde uygulanırsa ancak madden ve manen fayda sağlar” dedi.