Nevşehir'de eğitime verdiği desteklerle tanınan hayırsever işadamı Ali Acarer, 77 yaşında İstanbul'da vefat etti. İstanbul'da kısa süre önce Kalp kapağından ameliyat olan Acerer, tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında bugün hayatını kaybetti.

Nevşehir merkez Tahta cami mahallesi eşraflarından, Nevşehir'in gülen yüzü hayırsever çok kıymetli büyüğü Ali Acerer, İstanbul Nevşehirliler Derneğinin onursal Başkanlarından olup Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizizn yapımında da hem maddi hemde manevi çok büyük emekleri bulunuyordu. 

İstanbul'da yaşayan Nevşehirli Saygı seğer ve hayırsever iş adamlarımızdan Ali Acerer vefat etti. Cenazesi Yarın (09.04.2017- Pazar) ikindi namazına müteakiben İstanbul Üsküdar Karacaahmet mezarlığı içinde bulunan Şakirun camiiden kaldırılacaktır. (Not: Şakirun cami Harem terminaline 2 km. 15 dakikalık mesafede)

Nevşehirli hayırseverlerimizden Atıf Bilgin, "FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; Şuan taanlatılamaz bir üzüntü içerisindeyim. Ali Acerer, benim hem abim, hem arkadaşım, dostum, hem mahalle komşum hemde manevi babamdı. Mekanını cennet olsun, Nevşehir'imiz ve Türkiye çok kıymeti bir evladını kaybetti.Allah rahmet eylesin" dedi.

Ali Acerer'in vefat haberini öğrenen Nevşehir Valisi İlhami aktaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli ÜNiversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'da Acerer Ailesini telefonla arayarak taziyelerini bildirdiler.

FİB Haber Televizyonu ve FİB Haber İnternet Gazetesi ailesi olarak merhuma Allah’tan rahmet acılı ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ "Onlar; başlarına bir musibet gelince, 'Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz' derler." (Bakara 156)