Yıllar önce Nevşehir'den Ankara'ya giderek yerleşen Gimat Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar sitesinin saygın esnaflarından değerli hemşehrimiz Kemal Özaltın vefat etti.

1940 Nevşehir Doğumlu 76 yaşında hayatını kaybeden Kemal Özaltın'ın Cenazesi yarın 23 Ocak ikindi namazına müteakip Ankara Karşıyaka Mezarlığından kaldırılacaktır.

 "Kemal Özaltin amcamıza Allah rahmet Özaltın Ailesine başsağlığı diliyoruz.

 

Mekânı cennet olsun... 

 

“Değerli büyüğümüz çalışkan ufku geniş hayırsever cesur tüccar Nevşehirli Kemal Özaltın vefat etti."


İşte Nevşehirli Bir Duayenin başarı öyküsü...

Ankara’da ilk yerli gross marketi açan ve başarısıyla diğer gross marketlerin oluşmasına sebep olan Nev Gross’un bir asırlık öyküsü...

Ankara'da Nevgross Toptan Marketin işletme sahibi olan merhum Nevşehirli hemşehrimizin yakaladığı başarılarla dolu ticari hayatı bir çok kişiyede örnek olacak cinsten... Gelin şimdi inanılması güç ama azmin zaferi denilebilecek büyük bir başarı öyküsünün geçmişten günümüze yaşanmışlıklarını hatırlayalım...

Bizim öykümüz fakirliğin tüm ulusumuzu sarmaladığı, ekmeğin bile bulunamadığı o malum savaş ve yokluk yılları olan 1916 senesinde başlamış.

Ağabeylerinden birisi Yemen’de, bir diğeri Çanakkale’de ve bir diğeri deniz subayı olarak askerlik görevlerini yaparlarken evin geçimini sağlamak o yıllarda 16 yaşında olan babam rahmetli Hacı Ahmet’e düşmüş. Ancak o yıllarda Nevşehir’de ne çalışacağı bir fabrika, ne ekimine ne de hasadına yardımcı olabileceği bir tarla var. Olanların zaten başkasına verecek parası yok. Ayağında ayakkabısı bile olmayan babam ‘’ eve ekmek getirmem lazım’’ düşünceleri içerisinde bocalayıp duruyor.

Tarihçe

İşte Hacı Ahmet ÖZALTIN 1920 li senelerde Geçim sıkıntısından Dolayı Kendi Bahçelerinde ürettiği kuru üzüm ve kuru kayısıyı satmak için Nevşehir den Ankara ya 4 adet eşeğin üzerinde, parçalanan çarıklarıyla 7 günde yol almış ve ürünlerini Ankara pazarlarında satmıştır. Bu ilk ticaretinde elde ettiği kazanç ile önce kendisine 1 çift çarık almış ve  Nevşehirin yolunu tutmuştur. Böylece Özaltın Ailesi Nevşehir  –  Ankara arasındaki gıda ürünlerinin ticaretine başlamış olur.

Nevşehir ve Ankara arasındaki  kuru üzüm ve kuru kayısı satıcılığıyla başlayan ticaret serüveni hızla kendini tekrarlamış ve bu ticaretin 7 günde Ankara’ya, 7 günde Nevşehir’e dönüş ve 7 gün boyuncada Ankara da geçirilen sürenin Ankara’ da 1 pazar mal satmak için çok uzun olduğuna kanaat getiren Hacı Ahmet ÖZALTIN aileden Abisiyle konuşarak Ankara’da ikamet etmeye başlamıştır. Ticaret hayatlarına Nevşehir’deki ürünlerin temini ve nakliyesini abisi üstlenmiş Ankara’da ki pazarlama kısmını Hacı Ahmet ÖZALTIN üstlenerek devam etmişlerdir.

Zamanla Nevşehir-Ankara arasındaki nakliye trafiği arttığından nakliyedeki kullanılan hayvanları sayıları artmış ve belli bir süre sonra kullanılan eşeklerin yerlerini develer almışlardır.  Ticari başarılarını devam ettiren Özaltın ailesinin başarısı mal gönderimlerinde Nevşehir ilinin bir ucundan diğer ucuna kadar devam eden uzunca kervanlarla takip etmiştir.

İlerleyen yıllarda Nevşehir kuru üzüm ve kayısının yanında Ege Bölgesinden incir, Afyon Bölgesinden kuru üzüm, Akşehir Kilik Köyünden İğde, Mersin’den Keçiboynuzu, Antep’ten üzüm pekmezi   Besni’den Besni üzümü, Amasya’dan Bamya satışlarıyla Ankara’nın en büyük gıda toptancılarından birisi konumuna gelmiştir.   

Hacı Ahmet ÖZALTIN’ın büyük oğlu Kemal ÖZALTIN ile ticaretlerinde ikinci nesil oluşmuş olup gelişen ticari hacimlerini arttırarak devam etmişlerdir.  

Kilometre Taşları

1989 yılında dönemin Merhum Başbakanı Turgut ÖZAL’ın katılımıyla Ankara Gimat Toptancılar Sitesinin açılışı büyük bir ilgiyle gerçekleşmiştir.  Firma bu açılışla birlikte Ankara Gimat ToptancılarSitesinde yerini almış ve ticari hayatını başarıyla devam ettirmiştir. O dönemlerde firmanın üçüncü kuşağı temsil eden Selim ÖZALTIN ve Ahmet ÖZALTIN kardeşler aktif olarak ticaret hayatlarına başlamışlardır.

1994 yılında büyüyen firma kurumsal şirket yapısına ulaşmış ve bugünkü Nev Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.  kurulmuştur.

2003 yılında Elektronik Mühendisi Olan 3. kardeş Oğuz Özaltın ında Katılımıyla Şirket Sinerji Kazanmıştır.

2009 yılına kadar Gimat’ta Toptan Gıda üzerinde ve Özellikle Çay-Şeker-Yağ-Makarna-Salça gibi ürünlerin ticaretinde söz sahibi olmuştur.  

1 Haziran 2009 Tarihinde Ankara’nın  %100 yerli sermayeli ilk Cash & Carry mağazası  NevGross  ® ’u açarak Toptan Market Konseptini Halkımıza Sunmuştur.

30 Ağustos 2015 Tarihinde Ankara Macunköy'de 2. şubesini açarak daha geniş ürün yelpazesi ile,  500 araçlık açık ve kapalı otoparkı ile müşterilerimizin hizmetine sunmuştur.  

22 Ocak 2016 da Bu büyük başarıların mimarı çalışkan ve hayırsever Nevşehirli büyüğümüz Kemal Özaltın vefat etti.

FİB Haber.com ailesi olarak; Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemîl niyaz ederiz.

إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

"Onlar; başlarına bir musibet gelince, 'Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz' derler." (Bakara 156)