Nevşehir'de 1997/4 tertip olarak vatani görevini yapacak olan gençler için Asker Uğurlamaları Başladı.
Nevşehir'de asker adayları, vatani görevlerini yapacakları birliklerine coşkuyla uğurlandı.

Vatani görevini yapacak olan 1997/4 tertip askerler, Nevşehir Otogarı (Adnan Menderes Otobüs Terminali) önünden dua ve gözyaşları içerisinde kışlalarına uğurlandı. Asker adaylarını arkadaşları, dostları ve akrabaları yalnız bırakmadı. Vatani görevini yerine getirecek gençlerin ellerine kına yakılırken, hüzün ve coşku bir arada yaşandı. Uğurlama esnasında asker adayları da gözyaşlarını tutamazken, vatan için canlarını feda etmeye hazır olduklarını belirttiler. 


Yakınları da "En büyük asker bizim asker" tezahüratları ile asker adaylarını birliklerine uğurladı.  

Nevşehir'de vatani görevini yapmak üzere askere çağırılan 1997/4 Tertip asker adayları için düzenlenen uğurlama törenlerinde renkli görüntüler yaşanıyor. Türk bayrakları ile davul ve zurnalar eşliğinde, halaylar çeken vatandaşlar, yakınlarını askere gönderebilmenin gururunu yaşıyor.  Arkadaşları tarafından kucaklanarak havaya atılan asker adayı gençler, "En büyük asker bizim asker" sloganları ile otobüslere bindirildi. “Vatan nöbeti sırası bizde“ diyen askerlerimiz ailerine son kez sarılarak helallik alıp yola çıktılar. Kimi Çanakkale'ye, Kimi Yavru Vatan K.K.T.C'ne, Kimi Edirne'ye, kimi Manisa, Sivas, Erzurum, Mardin, Hakkari... Türkiye'nin dört bir tarafına Vatan nöbeti tutmak için Peygamber ocağına  uğurlandılar.

Askere uğurladıkları evlatlarının büyük gururunu yaşayan gençlerimizin anne ve babaları; "Kınalı kuzumuzu askere göndermenin heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayız. Oğlumuz asker olacak . Allah’ım tüm milletimizin evlatlarıyla birlikte hayırlı tezkereler nasip etsin, önemli olan her şey vatanımız içindir.”dediler.

Bizde FİB haber.com ailesi olarak, tüm asker kardeşlerimize dua ettiğimizi belirterek, kendilerinin bu kutlu yola sağ salim gidip gelmelerini temenni ediyoruz.