Nevşehir Nene Hatun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, Mardin’in Nusaybin ilçesinde görev yapan asker ve polislere elleriyle hamur açıp pasta ve börek yaptı.
Nevşehir Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü öğrencileri ve öğretmenleri, Mardin’in Nusaybin ilçesinde görev yapan asker ve polislere kendi elleriyle yaptığı pastaları, börekleri gönderdi. Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yurt müdürü Nur Taştekin, amaçlarının bir nebze de olsa Mardin’in Nusaybin ilçesinde görev yapan asker ve polislere moral vermek olduğunu söyledi. Taştekin, “Derse girdiğim sınıfta şehitlerimizden ve gündemden bahsederken bir fikir uyandı ve çocuklara bundan bahsettim. Çocuklarda çok güzel bir fikir bizim de aklımızda böyle bir şey vardı dediler. Yola çıktık. Lütfiye hocamdan destek aldım, okul müdürümüz Fatma Güneş’ten destek aldım, müdür yardımcımız ve diğer okulda görev yapan öğretmen arkadaşlarımızdan destek aldık ve bu aşamaya getirdik. Amacımız Mardin Nusaybin’deki askerlere bir nebzede olsa bir an da olsa morallerini yüksek tutabilmek. Onları bir an da olsa mutlu edebilmek. Yanındayız mesajını verebilmek. İnşallah yardımlarımız yerine ulaşır böylelikle hem ben hem öğrencilerim hem de arkadaşlarım mutlu olacağız. Allah hayrımızı kabul etsin, Allah oradaki askerlerimize güç versin” şeklinde konuştu.
Projede yer almaktan dolayı mutluluklarını dile getiren öğrenciler ise, "Allah güvenlik güçlerimize güç versin biz her zaman polis ve askerlerimizin yanındayız" diye konuştu.