Tüm dünyadaki Engellilere yönelik olarak özel bir gün özelliğindeki   3 Aralık  Dünya Engelliler Günü, Nevşehir Belediyesi tarafından oluşturulan  Özel İnsanlar Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlanacak.

Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir tüm engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması,  engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunması amacıyla Kıratlıoğlu Mahallesi’nde oluşturulan Özel İnsanlar Merkezi’nde eğitim gören engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kutlama proğramı hazırladı.

 3 Aralık 2014  Çarşamba günü saat 19:00 da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde, vatandaşların ücretsiz olarak izleyebileceği  etkinlikte,  engelliler tarafından oluşturulan koro playback gösterisinin yanı sıra  halk oyunları gösterisi de sunacak.

Etkinlikte ayrıca engellilerin merkezde yapmış oldukları el sanatları ürünleri de satışa çıkacak. Burada elde edilecek gelir, Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nden yararlanan engellilerin ihtiyaçları doğrultusunda harcanacak.