ABD’nin Suriye’de terör koridoru oluşturma yönündeki çabalarını sonuçsuz bırakarak, ülkemizin güvenliğini daha sağlıklı hale getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından devam ettirilen Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit olan Gülşehirli Uzman Çavuş Şahin Kaya,Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreni ile ebediyete uğurlandı.

28 yaşında bölücü hainlerin havan topuyla yaptıkları saldırıda, şehadete yürüyen Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın naaşı askeri uçak ile Nevşehir-Kapadokya Havalimanına sabah saatlerinde getirildi. Şehit Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın cenazesini karşılayanlar arasında Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin,  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı  Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit,Nevşehir Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Kalın, Şehit Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın babası Ramazan Kaya ,  annesi Gülbeyaz Kaya, eşi Rabia Kaya, şehidin ailesi ve yakınlarıyla çok sayıda vatandaş yer aldı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile protokol mensupları şehit babası Ramazan Kaya’yı teskin ederek başsağlığı dileklerini ifade ettiler.

Askerler  tarafından uçaktan alınan  şehit Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın naaşı, daha sonra ambulansa alınarak Asri Mezarlıktaki morga getirildi.

ŞEHİDİMİZİ BİNLERCE VATANDAŞ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI
Teröristlerin havanlı saldırısı sonrasında şehit olan Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın naaşı daha sonra helallik alınması için şehidin Fatih Mahallesi’nde bulunan evine getirildi. Bu sırada toplanan binlerce vatandaş ‘Şehitler Ölmez,  Vatan Bölünmez’, ’Ya Allah Bismillah, Allahü Ekber’  sloganları atıp, tekbirler getirdiler.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ  ŞEHİT CENAZESİNE KATILDI
Gülşehir ilçesindeki Kurşunlu Camiinde İkindi Namazı sonrasında  İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazına  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin,  Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı  Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, şehitin ailesi, yakınları ve Gülşehir başta olmak üzere Nevşehir’in değişik ilçe,belde ve köylerinden gelen binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze törenine katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Ebubekir Gizligider’de şehit Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın babası Ramazan Kaya’ya başsağlığı dileklerini ilettiler.

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da şehit babası Ramazan Kaya’yı telefon ile arayarak başsağlığı diledi.
 
Şehit eşinin asker şapkasını takarak, törene katılan ve 20 gün önce Afra isimli kız bebek dünyaya getiren Rabia Kaya, Türk bayrağına sarılı tabuta başını koyup, "Şehidim, emanetine iyi bakacağım" diyerek, gözyaşı döktü.

Şehit Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın cenazesi daha sonra Gülşehir İlçe mezarlığında tekbirler ve dualar eşliğinde toprağa verildi.