6 Şubat 2018 tarihinde TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin kentinde PKK/YPG ve DEAŞ’lı teröristlere yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı sırasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya’nın (28) Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde yaşayan annesi Güler Kaya, o günden bu güne sürekli olarak boynunda taşıdığı Şehit oğlunun söz yüzüğünü kaybetti.

Şehit olan oğlunun parmağında taşıdığı söz yüzüğünü boynundan hiç çıkarmayan acılı anne, geçtiğimiz günlerde Nevşehir'e geldiğinde Alibey cami Meteris civarında kendisi için büyük anlam ve önem arz eden bu yüzüğü düşürdü. Şehit oğlunun yüzüğünü kaybetmesinin büyük üzüntüsünü yaşayan acılı anne bu günlerde gözlerinden yaş eksik olmuyor.

Bunun üzerine FİB Haber Merkezini ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ile görüşen Nevşehirli Şahin Kaya’nın babası Ramazan Kaya şehit oğlu Şahin Kaya'ya ait kaybolan yüzüğün bulunması için yardım istedi.

Baba Kaya yaptığı açıklamasında; "Eşim boynunda taşıdığı Şehit evladımız Şahin Kaya'ya ait gümüş söz yüzüğü 24 Ekim Çarşamba günü Nevşehir merkez Meteris mevkiinde düşürmüş. Kendileri için manevi değeri çok yüksek olduğu belirtilen ve içinde eşi "Rabia Kaya" yazılı yüzüğü gören bulanların insaniyet namına bizlere ulaştırmalarını rica ediyorum. Annesi sürekli boynunda taşıdığı yüzüğü kaybettiğinden beridir psikolojisi tamamen bozuldu, sürekli ağlıyor. Nolur bize yardımcı olun" dedi.

Şehit Şahin Kaya'ya Ait Yüzüğü Bulanların Babası Ramazan Kaya'ya "0 535 582 30 89" numaradan ulaşabilirler.