15 Temmuz gecesi  FETÖ terör örgütü tarafından bombalanan Özel Harekat Daire Başkanlığı önünde duran Aracın üzerinde Nevşehirli Şehit Demet Sezen'in ismi Yazıyor.

15 Temmuz 2016'da Darbe girişiminde bulunan FETÖ ile mucadele sırasında şehit olan Nevşehirli hemşerimiz Şehit Demet Sezen'in İsmi ANKARA'da PÖH Aracının Üzerinde yaşatılıyor.

Demet Sezen Kimdir?
Polis
15 Temmuz darbe girişimi gecesi FETÖ’cü hainlerin bombaladığı Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan polislerden biri de 31 yaşındaki Demet Sezen’di. Çağrılmayı beklemeden göreve giden Sezen, meslektaşı ve eşi Hakan Sezen’e 3 yaşındaki oğlunu emanet etmişti. Başkanlığa atılan ikinci bombada şehit düşen Demet Sezen, şehit aileleriyle özel olarak ilgileniyordu.
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz günü nöbetçi olan Demet Sezen, saat 22.30 sularında işinden çıkarak eşi ve oğluyla birlikte evine geldi. O ana kadar hiçbir şeyden haberi olmayan Sezen ailesi eve geldiklerinde bir grup hain tarafından darbe kalkışmasının yaşandığını öğrendi. Hemen hazırlık yapan Demet Sezen, eşine “sen gelme çocuğun yanında kal bir şey olursa haberleşiriz” diyerek evden çıktı.

“Niyeti şehit olmaktı”
Özel Harekat’a giden ve şehit olmadan 5 dakika önce eşini arayan Demet Sezen, Genelkurmay Başkanlığı’na göreve gideceklerini haber verdi. Eşinin atılan ikinci bombada şehit düştüğünü söyleyen Hakan Sezen, “Sevdiği işi yapıyordu, niyeti de şehit olmaktı. Nasip oldu. Beraber çalıştığı arkadaşlarına da bunu sürekli söylerdi” diye konuştu.

Şehit aileleriyle görüşüyordu
Özel Harekat Daire Başkanlığı İnsan Kaynakları Şubesi Sosyal Hizmetler Bürosu'nda çalışan Demet Sezen, şehit ailelerine acı haberi vermekle görevliydi. Şehit haberlerinden çok etkilenen Sezen, şehit annelerine, eşlerine yalnızca haber vermekle kalmıyordu. Şehit çocuklarına hediyeler alarak onları sık sık ziyaret eden Sezen, bu işi gönüllü olarak yapıyordu.
31 yaşında şehit olan 1 çocuk annesi Demet Sezen’in ismi, Ankara Yenimahalle’de ve memleketi Nevşehir'de bulunan bir Anadolu imam hatip lisesine verildi.
ANKARA / YENİMAHALLE - Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
NEVŞEHİR / MERKEZ / Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi.

FİB Haber Merkezi olarak Başta Nevşehirli şehdimiz Demet Sezen olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, Ailelerine Büyük sabır, yaralı askerlerimize(gazilerimize) de acil şifalar diliyoruz..