Şırnak'ın İdil ilçesindeki operasyonda şehit olan Astsubay Uygun için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi

Nevşehirli Şehidimizin eşi Birgül, annesi Nahide ve babası Hayri Nadi Uygun, ayakta güçlükle durabildi.
23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında yapılan törenin ardından şehit Astsubay Uygun'un Türk bayrağına sarılı naaşı uçakla Ankara'ya, daha sonra askeri cenaze aracıyla Kocatepe Camisi'ne getirildi. Eşi Birgül Uygun, namazdan önce 7 aylık oğluyla eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü.
 
Şehidin eşiyle annesi Nahide Uygun ve babası Hayri Nadi Uygun, cami avlusunda kendilerine ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti.
 
Törene; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi,AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz , Murat Göktürk , Ebubekir Gizligider, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Nevşehirli Mehmetçiğimiz şehit Uygun'un naaşı, askeri tören mangasının omzunda top arabasına götürüldü. Daha sonra askeri cenaze aracına alınan şehidin naaşı, Cebeci Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehit Astsubay Uygun (28), İdil ilçesinde dün terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanmış, kaldırıldığı İdil Devlet Hastanesindeki tüm müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

Cenaze töreni öncesi şehit Astsubay Uygun'un eşi Birgül ve 7 aylık oğlu, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelerek, "Oğlum babanı sev, ellerini sev, gözlerini sev" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazının ardından şehit Uygun için helallik alındı ve ardından dualar edildi.


Bir süre askerlerin omzunda taşınan Uygun'un cenazesi, ardından top arabasına bindirildi. Top arabasının geçişi sırasında şehidin eşi Birgül Uygun, "Aşkım beni de götür yanında. Beni de al yanına. Ben seni çok seviyorum. Kurban olurum sana" dedi.




Anne Nahide Uygun ise, "Ben sana kurban olurum. Paşam geliyor. Senin kaşına gözüne kurban olurum" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı. 
Şehit Astsubay Uygun'un cenazesinin geçişi sırasında, şehidin eşi Birgül, asker selamı durarak, "Bak asker selamıyla seni uğurluyorum" ifadelerini kullandı.


Acı haberi alan aile fertleri büyük üzüntü yaşarken, Uygun'un şehadet haberini alan yakınları da taziye için eve akın etti.

Şehidin baba ocağına ve çevredeki binalara komşuları tarafından Türk bayrakları asıldı, belediye ekiplerince evin önüne taziye çadırı kuruldu.
Şehit Mehmet Uygun evli ve 7 aylık erkek çocuk sahibiydi.