Nevşehir de STK'lar İsrail'e Karşı Cephe Aldı....İsrail'in Gazze'ye yaptığı insanlık dışı katliam ve soykırım için Nevşehir de bulunan farklı sivil toplum kuruluşları STK lar ve Oda Başkanlarıyla çok sayıda çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından eleştirildi. AK Parti'nin destek verdiği Gazze konusunda yaşanılan gelişmeler hakkında Nevşehir de başka hiç bir siyasi partinin açıklama dahi yapmaması ise kamuoyunda şaşkınlık yaşattı.

BİRLİK BAŞKANI İSMAİL ÖRDÜ'DEN KINAMA

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsmail ÖRDÜ; İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik başlattığı saldırı nedeniyle kınama mesajı yayınladı.

Mesajında ÖRDÜ; Bizler bereket dolu iftar sofralarında bir araya gelirken, Ramazan Bayramı'nı karşılayacak olmanın mutluluğunu yaşarken Müslüman kardeşlerimiz büyük bir vahşet içerisinde hunharca öldürülmekte ve insanlarımız, masum çocuklarımız, kadınlarımız vahşice katledilmektedir.

Bizler bu zulme sessiz kalamayız. Tepkimizin bir göstergesi olarak hepimizin satın  aldığımız ürünlere dikkat ederek İsrail mallarını satın almamaya davet ediyor ve bu zor süreçte bütün Müslüman ülkelerin birlik olmaları ve bir an önce bu katliama dur demeleri temennisi ile saldırıları şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, Müslüman alemine de sabırlar diliyorum" dedi.

Korkmaz'dan Filistin için‏...

İsrail'in Filistin'e yaptığı bu gazabı Allah in laneti ile İsrail'in üzerine gelmesi için dua edelim. Herkes dünya hayatına kapılmışken böyle bir imtihan ile yerimizden silkindik.. Rabbım bizi yeni bir imtihandan geçiriyor ve umuyoruz ki Allah azabını İsrail'e verecek ve Filistinli Müslüman kardeşlerimiz bizim dualarımız ile yeniden ayağa kalkacak . Bunu yapmak bizim elimiz de simdi oturup dua etme ve yardim etme zamanı.


Ramazan Vedat KORKMAZ

Nevşehir Karoserciler ve Marangozlar Ağaç İşleri Esnaf Odası Başkanı


Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz ;

“Saldırılar İsrail’in yanına kar kalmayacaktır” 

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, bütün dünyanın ve hasseden 1,5 milyar Müslümanın gözleri önünde bir avuç Yahudi’nin, Filistinli Müslümanları, çoluk-çocuk demeden katlettiğini işaret ederek “Bunlar İsrail’in yanına kar kalmayacaktır.” dedi.  Durmaz,Hepinizin malumu katil İsrail, karakterine uygun bir şekilde insan haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ediyor,terör devleti İsrail, ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. İsrail güçleri, evleri basıyor, gençleri topluyor, Filistin halkını hukuksuz bir şekilde tutukluyor.Altı  gündür sahur ve iftar vakti sivillerin üstüne bomba yağdırıyor, seyir halindeki otomobilleri havaya uçuruyor,evleri buldozerlerle yıkıyor, sahildeki küçücük çocukları vuruyor,  camiden çıkan insanlara kurşun yağdırıyor.Bu saldırılar sonucunda şu anda yüzlerce şehidimiz ve binlerce yaralımız var.İsrail,Ramazan ayında tüm insani değerleri bir kez daha ayaklar altına almıştır. Katliamlar zincirine bir yenisini daha eklemiştir. Siyonist İsrail,insanlığın ortak utancıdır.  Katil İsrail’i kınıyor ve lanetliyoruz.

Nevşehir İslah OSB Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Kahraman ;


Kahrolsun İsrail...

Sabretmek, boyun eğmek değil, direnmektir. Ne var ki, son saldırılarla birlikte sabır taşı çatlamıştır.Kahrolmasını gerektirecek her şeyi yaptığı için; Kahrolsun İsrail.

İsrail,Ramazan ayında tüm insani değerleri bir kez daha ayaklar altına almıştır. Katliamlar zincirine bir yenisini daha eklemiştir. Siyonist İsrail,insanlığın ortak utancıdır.  Katil İsrail’i kınıyor ve lanetliyoruz.