AFYON'A NEVŞEHİRLİ VALİ....FİB Haber.com tarafından düzenlenen Anadolu'nun en prestijli Ödüllerinden Kapadokya Yılın Enleri Anadolu Kent Ödülleri Zirvesinde Yılın Valisi Ödülüne layık görülmüştü.

TEBRİK EDER YENİ GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLERİZ.

1983 Yılı Nevşehir Lisesi mezunu Tunceli Valisi Sayın Hakan Yusuf GÜNER Afyonkarahisar Valisi olarak atanmıştır. FİB Haber Merkezi olarak Kendisini tebrik eder, yeni görevlerinde başarılar dileriz.


Kırıkkale ve Tunceli Valiliği görevleri sonrası Afyonkarahisar Valiliğine atanan Nevşehirli kıymetli hemşehrimiz  Hakan Yusuf Güner,Tunceli den ayrılışında yollarına güller döküldü...

 Afyon Valiliği'ne atanan Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner'i Yaşlılar Bakım Evi'nde kalan 80 yaşındaki Hıdır Malkoç, ayaklarının önüne güller dökerek, Alevi Deyişleri söyleyerek uğurladılar.

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner'i Yollarına Gül Dökerek Uğurladılar...



Son valiler kararnamesiyle Afyon Valiliği'ne atanan Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Tunceli valilik bahçesinde düzenlenen törenle ve yoluna güller dökülerek uğurlandı. Makam odasında kendisini ziyarete gelen bir çok sivil toplum örgütü temsilcisi, Vali Güner'e çalışmalarından dolayı plaket verdi. Bir çok STK temsilcisi gibi makam odasında Vali Güner'i ziyaret ederek plaket veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü de olan Cemevi Başkanı ve Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt, Vali Güner'in ayağına gül dökmesi için de, müdürlüğüne bağlı Yaşlılar Bakımevi'nde kalan Hıdır Malkoç'u beraberinde getirdi. Makam odasında yapılan görüşmelerin ardından valilik binası çıkış kapısı önünde bekleyen Malkoç, Alevi deyişi söyleyerek Vali Güner'in ayaklarına gül döktüğü görüldü.

Valilik bahçesinde bekleyen daire müdürleri ve çalışanlar ile tek tek tokalaşarak vedalaşan Vali Güner, gönül rahatlığı içerisinde Tunceli'den ayrıldığını belirterek, "2 yılda iyi ve kötü günlerde birlikte olduk. Bizler samimi bir şekilde, önyargı olmadan, Tunceli halkına hizmet ettik, faydalı olmaya gayret ettik. Bizler, öncelikli olarak kardeşlik ruhunu geliştirmeye çabaladık, sonra fiziki olarak birtakım yatırımlar yaptık. Ülkemizin sorunları, son derece çetin ve zor olduğu ve özellikle Alevilik ve Kürt sorununun önemli bir viraja girdiği milli birlik ve kardeşlik projesini birlikte yaşadık ve süreci barış içinde birlikte yönettik. Ben bugün buradan başka bir ile gidiyorum, ama Tuncelili canların her zaman bir valisinin olduğunu bilmenizi isterim" dedi.

TUNCELİ VALİSİ YUNUS EMRE'NİN DİZELERİYLE VEDA ETTİ

Valiler Kararnamesi ile Afyonkarahisar’a atanan Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, katıldığı toplantıda katılımcılara Yunus Emre’nin dizeleriyle veda etti.
TÜRKONFED, FIRATSİFED, TUNİŞKAD ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 'Tunceli Modeli ve 2023 Senaryoları' tanıtım toplantısına katılan Vali Güner bir konuşma yaptı. Vali Hakan Yusuf Güner, göreve geldiği günden bu yana kent merkezini sivilleştirmeye çalıştığını söyledi. Vali Güner, bu amaçla şehir merkezinde bulunan emniyet ve karakolun taşınması konusunu belli bir aşamaya getirdiklerini ifade etti. Kent merkezinde bulunan tarihi kışla binasının restorasyonu için de proje hazırlandığını kaydeden Güner, “Buranın adı Dersim Kültür ve Özgürlük Müzesi olacak” dedi.
Katılımcılara Yunus’un diliyle veda eden Vali Güner, “Buraya geldiğimizde hep şunu söyledik. 'Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldik.' Yunus’un diliyle bunu söylemiştik. Şimdi size Yunus’un diliyle veda ediyorum. Hakkınızı helal edin. Türkiye’nin neresinde olursam olayım kapımı sadece Tunceliliyim diyerek değil, Dersimliyim diyerek de rahatça çalabilirsiniz” diye konuştu.

Vali Hakan Yusuf GÜNER'İN ÖZGEÇMİŞİ ...

1967 yılında Ankara’ da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1983 yılında Nevşehir Lisesi’ ni bitirerek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ ne girmiş; buradan 1987 yılında mezun olmuştur.

1988 yılında İçişleri Bakanlığı’ nda 76. dönem Zonguldak Kaymakam Adayı olarak göreve başlamıştır.

1989 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından 1 yıllığına staj için İngiltere’ ye gönderilmiştir.

1991 yılında Kaymakamlık stajını başarılı olarak bitirip asaleten Kaymakamlığa atanmıştır.

1991-1993 yıllarında Trabzon-Hayrat Kaymakamlığı,

1993-1995 yıllarında Erzurum-Tekman Kaymakamlığı,

1995-1998 yıllarında Çankırı-Kurşunlu Kaymakamlığı,

1998-2000 yıllarında Şırnak Vali Yardımcılığı,

2000-2001 yıllarında Diyarbakır-Ergani Kaymakamlığı,

2001-2005 yıllarında Yalova-Termal Kaymakamlığı,

2005-2007 yıllarında Bursa Vali Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş,

2007-2009 tarihleri arasında ise Nizip Kaymakamı olarak görev yapmıştır.

Meslek hayatında iki defa üstün sicilden dolayı kademe ilerlemesi ve muhtelif sayıda Takdirname almıştır.

Bursa-Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ nde "Kentleşme ve Afet Öncesi Önlemler" konusunda Yüksek Lisans yapmıştır.
2009-2012 yılları arasında Kırıkkale Valisi olarak görev yaptı.

03 Ağustos 2012 tarih ve 28373 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 01 Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 sayılı Kararname ile Tunceli Valisi olarak atandı.
Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İşte Kapadokya Yılın enleri anadolu Kent Ödülleri Zirvesinde FİB Haber.Com tarafından Yılın Valiside seçilen Vali Güner'in ödül töreninden görüntüler...


Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner'i Yollarına Gül Dökerek Uğurladılar

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner'i Yollarına Gül Dökerek Uğurladılar

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner'i Yollarına Gül Dökerek Uğurladılar

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner'i Yollarına Gül Dökerek Uğurladılar