Nevşehir FİB Haber İhbar Hatttını şikayetini dile getiren bir vatandaşımız; "Avanos ırmak kenarında bulunan İnsanların yürüyüş yolu Üzerine Yapılmış Adına sanat diyemeyeceğim Cinsel içerikli bir ucube yapı beni ve ailemi rahatsız ediyor. Yetkili mercilerden bu ucube yapının biran önce yıktırılmasını rica ediyoruz." dedi.

Kim ne amaçla yaptı...?
Sempozyumu kapsamında, “Dış Mekan Seramikleri” teması ile yapılan seramik heykeller arasında yer alan öyle bir heykel var ki; Nevşehir'in Avanos ilçesinde yel değirmeni kütüphanesine giderken ırmak kenarına yerleştirilen, Cinsel içerikli obje olarak değerlendirilen bu heykeli kimin yaptığı ve ne anlama geldiğini merak eden vatandaşlar bu konuda açıklama bekliyor.


Geçen sene,Turizm bakanlığı, Avanos kaymakamlığı ve üniversite destekli olarak Avanos ilçesinde uluslararası katılımlı 9. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu yapılmış ve sempozyum kapsamında hazırlanan “Dış Mekan Seramikleri” teması ile yapılan seramik heykeller Avanos’un muhtelif mekanlarına yerleştirilmişlerdi. Avanos Belediyesi de bu organizasyona sadece yer ve lojistik destek vermişti.