NEVŞEHİRLİ YAZAR SİNAN YAĞMUR,  ‘HÜZÜN YANIĞI” İSİMLİ İLK BEŞERİ  AŞK ROMANINI 14 ŞUBAT’DA  TANITACAK

Gönüller Sultanı Mevlana ve Şems-i Tebrizi hakkında yazdığı kitaplarla tanınan yazar Sinan Yağmur, ilk beşeri aşkı konu edinen Hüzün Yanığı isimli romanını, Nevşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile okuyucularına tanıtacak. Yazar Yağmur,   Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret ederek, düzenlenecek programa ilişkin olarak görüş alışverişinde bulundu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ,  aslen Nevşehirli olan Sinan Yağmur’un Türk Edebiyatının önde gelen kalemlerinden biri olduğunu belirtti. Nevşehir’de  kültür ve sanatsal etkinliklerin daha da artırılmasına yönelik çabalar içerisinde olduklarını aktaran Ünver, bu kapsamda, ünlü yazar Sinan Yağmur’un kaleme aldığı ve ilk beşeri romanı olan ve konusu da Kapadokya bölgesinde geçen Hüzün Yumağı isimli eserini 14 Şubat 2015 günü Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek bir gala ile okuyuculara tanıtılacağını ifade etti.

Yazar Sinan Yağmur’da Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in kitap dostu bir belediye başkanı olarak tanıdığını belirterek, konusu Kapadokya bölgesinde geçen ilk beşeri romanı da olma özelliğini barındıran eserini doğduğu Nevşehir’de okuyuculara tanıtmanın heyecanını daha şimdiden yaşadığını belirtti . Yağmur şöyle konuştu ; “ Her insanın doğduğu topraklara ve ilim meclislerine bir vefa borcu vardır. Bir edebiyatçı olarak kelamına ve kalemine hayran kaldığım ve aynı zamanda memleketim Nevşehir’i bir dünya şehri yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret ettiğimde , “Ben de doğduğum bu topraklara bir edebiyatçı olarak hizmet etmeliyim’ kıvılcımını içime düşürmüştü. Ve sonrasında ‘Hüzün Yanığı’ ortaya çıktı. Bu eserimi okuyucularıma tanıtmanın heyecanı içerisindeyim.” diye konuştu.