En son Mısır da ki Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları zulümlere Nevşehir de sessiz kalmadı...
Zulümleri protesto etmek için gelen grubun Basın açıklaması öncesinde Kuran-ı Kerim okundu ve zulüm altındaki müslüman kardeşlerimiz için dualar edildi.

Tüm Dünya ya İnsani Hassasiyet Çağrısı...
Basın açıklaması yapan grup sözcüsü gezi olaylarında ayağa kalkan uluslar arası örgütleri, Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da, D.Türkistan’da, Filistin’de Müslümanlara uygulanan zulüm ve katliamlara seyirci kalmalarına tepki gösterdiler.Yapılan açıklamada Okyanustaki bir Balina yı gören gözler ve en son Tencere Tava diyerek Taksimde düzenlenen Gezi parkı olaylarına sırf sadece biber gazı için dünyayı ayağa kaldıran güçlerin ve hassas Dünya basının şimdi Müslümanlar için yaşanılan zulümleride görmeleri ve aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz dediler.Bu herşeyden önce insani görevimiz insan olmanın gerekliliği olarak ifade edildi.

Artık Yeter,Müslümanların sabrını sınamayı durdurun. Aksi halde bu Osmanlı Torunları’nın yeni fetihlerine zemin olacaktır sözlerine yer verdi ve kalabalık zalimler için yaşasın cehennem sloganları attı.

Nevşehir çarşı merkezi Gülbahçede toplanan Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup bu geceyi Kurşunlu camii bahçesinde oturma eylemi yaparak geçirecek ve Cuma namazının ardından Nevşehirdeki protesto son bulacak.

FİB Haber Merkezi olarak başta Meslektaşımız Behçet alkan olmak üzere tüm Grup öncülerini ve duyarlılık gösteren bütün Nevşehirli hemşerilerimizi kutluyoruz.Hepsinden Allah razı olsun.

BASIN AÇIKLAMASI

ZULME TEPKİSİZ KALMAYIN

"Dünyanın neresinde olursa olsun, kim yaparsa yapsın, zalimlere karşı duruş sergilemek öncelikle mümin olmanın bir gerekliliğidir”

Mısır’da yaşanan zulmün son bulması için Yüce Allah’a el açıp, dua etmek, zalime karşı direnen Müslüman kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu Dünya’ya göstermek  amacıyla gecelerimizi dışarıda geçirip, buradan onlara dualarla destek vermeye devam edeceğiz.

Ramazan ayında saldırı yaparak Mısır’da 300’den fazla Müslümanı şehit eden insan müsveddeleri saldırılarını batının desteğiyle artırarak bu kez binden fazla masum Müslüman’ı şehit ederek binlerce kişnin de ateşli silahlarla yaralanmasına sakat kalmasına sebep odular.

"Darbeciler tek millettir. En belirgin özellikleri, masumları katleder, memleketlerini küresel güçlere peşkeş çekerler. Darbeye darbe demeyenler, akan kana seyirci kalanlar da en az Mısır'daki askeri darbenin sorumlusu  Sisi kadar kirli, alçak ve canidir"

Gezi olaylarında ayağa kalkan Uluslar arası örgütleri, Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da, D.Türkistan’da, Filistin’de Müslümanlara uygulanan katliamlara seyirci kalmaktalar.

İnsan hak ve hürriyetlerini sözde savunduklarını iddia eden ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinin riyakarlıkları böylelikle birkez daha ortaya çıktı.

Dünya’nın dört bir tarafında Müslümanların katledilişine karşı kör,sağır ve dilsiz rolüne büründüler.

Uzun yıllardır, D.Türkistan, Filistin ve Arakan’da, 3 yıldır Suriye’de, bir süredir de Mısır’da insanlar sırf Müslüman oldukları için canice katlediliyor

Tüm bu zulümlerin  arkasında, ABD, Avrupa, İsrail, Çin ve İran olduğunu ilan ediyor. Zalimlere karşı tüm Müslümanları yalnızca Allah’a sığınarak ve ondan yardım dileyerek dik durmaya davet ediyoruz.

Ey küfür ehli!

Müslümanların sabrını sınamayı durdurun. Aksi halde bu Osmanlı Torunları’nın yeni fetihlerine zemin olacaktır.

Zalimler için yaşasın cehennem…

                                                                                                                             Zulme tepkisiz kalmayan müslümanlar