Darıca Belediyesi 8.Geleneksel Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda bir hafta geride kalırken, bu yıl ilk kez sahne alan Nevşehirliler Derneği kendi yörelerine has müzikleri ve yöresel oyunlarıyla renkli görüntüler oluşturdular.

Kendisi de Nevşehirli olan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker hemşerilerini yalnız bıramazken, Nevşehirliler Gecesi’nde Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan,Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan,Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri,Dernek Başkanları ve binlerce vatandaş gecede doyasıya eğlendi.

Nevşehir Yöresi ses sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel türküler binlerce seyirciye unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatırken, geceye katılanlar zaman zaman sahneye çıkarak kendi yöresel oyunlarını sergilediler.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Nevşehirliler Dernek Başkanı Mustafa Şen “bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasına Nevşehirliler Derneği olarak ilk kez katılmanın sevincini yaşıyoruz.Nevşehirilimizin kültürel değerlerini en iyi şekilde tanıtmak için buradayız.Bu organizasyonun düzenlenmesinde  büyük emeği geçen ve bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyor,herkese iyi eğlenceler diliyorum’’ dedi.

KAPADOKYA’NIN SICAK İNSANLARI

Gecede bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ,” Ülkemizin bütün güzelliklerini görme şansı yakaladığımız bu etkinliklerde her geçen yıl aramıza yeni şehirler katılıyor ve her geçen yıl yeni güzelliklerle tanışma fırsatı yakalıyoruz.Bu yıl da aramıza yeni katılan şehirlermiz var, bunlardan bir tanesi de Nevşehir,”diyerek Nevşehirlileri selamladı.

Başkan Karabacak , “Nevşehir diyince akla ilk Kapadokya gelir. Kapadokya, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birisidir. Özellikle tarih, kültür ve inanç turizmi değerleri açısından dünyada tek örnektir.Yine tarihi yeraltı şehirleri Nevşehir in gezilip görülmesi gereken yerlerindendir diyoruz.CivelekMağarası,KayaMezarları,KapadokyaTabletleri,Tokalı Kilise ve Rahibeler Manastırı ve bir de Uluslararası kültür mirası sayılan Göreme Milli Parkı nı ve tabi ki peribacalarını da unutmamak gerek.Tarhana, düğü, kesme, patates çorbaları ve katma aşı gibi çorbalarıyla ,Ağpakla  ,soğanlama,dıvıl , ayva dolması, çanak, Nevşehir tavası  , zerdi pilavı, sızgıt ,kömbe ve  kışlık ekmeğiyle bir lezzet diyarıdır Nevşehir.” Diyerek Nevşehir’le ilgili bilgiler aktararak, gecenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Nevşehirliler Dernek Başkanı Mustafa Şen, protokol üyelerine birer plaket takdim ederken , ilerleyen saatlere kadar sahneden inmeyen Nevşehir gönüllerince eğlendiler.

SAHİLDE RENLKLİ GÖRÜNTÜLER

Etkinlikler sahilde renkli görüntülere sahne olurken,Maraşlı Haydar Usta , renkli kişiliğiyle bölge halkının sevgilisi haline geldi.Haydar Usta sahilde dolaşmaya gelen yeni evli çifte yaptığı dondurma şovuyla izleyenleri kendisine hayran bırakırken, sahilin bir diğer renkli siması Pelikan’da sempatik tavırlarıyla şölenlere renk katmaya devam ediyor.