İstanbul Nevşehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği geleneksel iftar programını Bakırköy Spor Kulübü havuz başında gerçekleştirdi.Başkanlığını Aşiret Dalcı’nın yaptığı İstanbul Nevşehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği iftar yemeğine Nevşehirliler büyük ilgi gösterdi.  Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gözderesi’nin iftara katılan konuklarla tek tek ilgilenmesi ise gözlerden kaçmadı.

 

 

ÖĞRENCİ BURSLARIMIZ ARTACAK

 

Nevşehirliler Derneği çıtayı yükseltmiştir diyen Dernek Başkanı Aşiret Dalcı, “Derneğimizin 50. yılını kutladığımız bu günlerde aramızdaki iletişimi sağlayacak olan dergimiz yayına başlamıştır. Öğrenci burslarımız artarak devam etmektedir. Derneğimizin kendi giderlerini sağlayacak arsa, daire ve dükkan gibi yatırımları devam ediyor. Hedeflediğimiz kültür merkezini de kısa zamanda hayata geçireceğiz. İstanbul’da yaşayan Nevşehirlilerin yanı sıra Nevşehir’de yaşayan hemşerilerimizle ilgili etkinlik ve çalışmalarımız olacak.”

 

 

KALICI ESERLER BIRAKMALIYIZ

 

Birliği, beraberliği kardeşliği, kaynaşmayı çok daha ileri noktalara taşıyacaklarını söyleyen Başkan Aşiret Dalcı, “Huzurlu yaşamak adına uzun ama gerçek manada çok kısa olan şu ömürde kalıcı eserler bırakmaya çalışmamız lazım. Huzuru, yarınlara yapacağımız yatırımlara ve beklentisiz, geri dönüşünü beklemeden yapacağımız yatırımlarla bulmamız lazım. Bu gençlerimiz olacaktır, bu eserler olacaktır, bu birlik beraberlik adına yapacağımız gayret olacaktır. Onun içindir ki ben veren el alan elden üstündür diyorum. Karşılıksız vermek adına bu birlik beraberliğin adına bu düşünceyle yaşama huzurla bakmanızı rica ediyorum.” dedi.

 

 

YOĞUN KATILIM

 

İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya’nın öğrenci burslarının arttırılmasıyla ilgili bir konuşma yaptığı iftara; Bakırköy Sulh Ceza Hakimi İlknur Gümüş, Hasanpaşa Ticaret Hakimi Lale Bilgin, Eyüp Ticaret Hakimi Ferit Altın, Çağlayan Cumhuriyet Savcısı İsmail Uçar, 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Öztürk, Eski Milletvekillerinden Mahmut Dede, Seyfi Şahin, Bahçelievler Belediyesi Eski Başkanı Muzaffer Doğan, MHP Avcılar İlçe Başkanı Ergün Koçak, MHP Bahçelievler İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Çiftçibaşı, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Ali Gündoğar,  Bakırköy SSK Müdür Yardımcısı Adnan Çiftçibaşı, Nevşehir İlçe ve Köy Dernekleri Başkan ve Yöneticileri katıldı.