Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’in ilk haftasında temsilcimiz Nevşehirspor GK deplasmanda ezeli rakibi Aksaray Belediye Spor'la oynadı. 
Bu önemli karşılaşmayı Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz şeref trübününden Nevşehirspor Kulüp Başkanı Salih Dirikoç ile birlikte izlediler. Çok sayıda Kırmızı Beyazlı taraftar grubuda trübündeki yerine alarak maç boyu takımına destek oldu.

Aksaray'da Dağılgan Stadı’nda oyananan karşılaşma saat 15.00’te Konya Bölgesi hakemlerinden Hakem Murat Durgutluoğlu’nun düdüğü ile başladı. Bölgesel yönetimde ilk maçına çıkan Hakem Durgutluoğlu karşılaşmada tarafsızlığı ve gördüğünü çalmasıyla büyük takdir topladı.

İlk yarısı her iki takımında karşılıklı ataklarıyla geçen maçın 27. dakikasında rakipten gelen sert şutu çıkarmak isteyen rakip Aksaraylı Futbolcu Abdullah Gün kendi kalesine gol attı. Nevşehirspor bu golle 1-0 öne geçti. Golden sadece bir kaç dakika sonra önce Aksaraylı futbolcu kırmızı kartla on kişi kalırken, Bir de penaltı kazandığımız maçta topun başına geçen Nijeryalı golcümüz Buzo bu atıştan faydalanamayınca ilk yarı 1-0 sona erdi.

Nevşehirspor, yorgun görüktüğü önemli maçı kazanmasını bildi.

İlk Yarısı bu skorla sonuçlanan maçta İkinci yarıya 10 kişi ile mücadele eden siyah-beyazlı ekip daha etkili başladı.Nevşehirspor ise 1-0 lık galibiyeti korumak ve kontrataklarla gol bulmaya çalıştı. Bir çok defa farkı artırma şansı yakalayan Kırmızı Beyazlı ekibimiz bu fırsatları cömertçe haracadı. Özellikle korner ve fauller sonrası duran toplarda şans arayan Aksaray Belediye Spor'un en tehlikeli pozisyonu İkinci yarıda, maçın 77. dakikasında, rövaşata ile golü arayan Burhan Coşkun'un topu kaleciden döndü, tehlikeli atağı tamamlamak isteyen Abdullah Gün'ün topu da kaleciye isabet etti. Atak, dönen topu Burhan'ın dışarı çıkarmasıyla sonuçlandı.
Maç ise Aksaray Belediyespor'un ilk yarıda kendi kalesine attığı golle, Nevşehirspor'un galibiyetiyle sonuçlandı. 1-0

Maçın dakika dakika özeti ise şöyle;
İlk Yarı: 
Maçın ilk atağını Nevşehir Spor gerçekleştirdi.
Dakika 3: Ev sahibi ekip Haşim Ateş ve Uğur Yalçın ile rakip savunmayı aştı. Rakip savunma paslaşmaya engel olarak şuta izin vermedi.
Dakika 8: Orta sahadan sert gelen Enes Soy’un şutu gol olsada ofsayt sebebiyle sayılmadı.
Dakika 23: Her iki takımda teknik molaya geçti.
Dakika 27: Nevşehirspor atağında rakip Aksaray savunmasında oluşan karambolde, ceza sahası içinde gelen sert şutu çıkarmak isteyen Abdullah Gün kendi kalesine gol attı. 0-1
Dakika 30: Aksaraysporlu İbrahim Konuksever’in ceza sahası içerisinde rakibine müdahale etmesi sonucu Nevşehir Spor penaltı kazandı. Penaltı atışı yaşanan gerginlik sonrası 3 dakika geç kullanıldı.
Dakika 33: Nevşehirsporlu Buzo topun başına geçti fakat kullandığı bu penaltıyı kaleci Mehmet Akif Önal kurtardı.
Dakika 35: Hakeme tepki gösteren Yasin Yeşilyurt kırmızı kart görerek Aksaraspor'u 10 kişi bıraktı. 
Dakika 45: İlk yarı rakip Aksarayın Enes'le kullandığı frikik şutu ile dışarı çıkan topla son buldu.
İLK YARI SONUCU
AKSARAYSPOR 0 NEVŞEHİRSPOR 1
Rakip 10 kişi. İlk yarı Buzo ile birde penaltı atışını kaçırdık...

İkinci Yarı:
İkinci yarıya Kırmızı beyazlı ekibimiz kontrollü başladı. İlk yarıda Kırmızı kart sebebiyle 10 kişi kalan Rakip Aksarayspor ise şuursuz atakları netice vermedi. Nevşehirspor ikinci yarıda kontrataklarda bir çok pozisyona girdi. Nevşehirsporlu forvet oyuncuların şansızlık ve becereksizlikleri farkın artmasını engelledi. Hafta içinde Ziraat Türkiye kupası 3.Tur maçında Çaykur Rizespor deplasman maçının yorgunluğu dikkatlerden kaçmadı. Dakika 90: Maça hakem tarafından 5 dakika uzatma ilave edildi. Dakika 90+5: Müsabaka 0-1’lik skorla rakip Nevşehir Spor GK’nın üstünlüğü ile bitti.

Aksarayspor 0 Nevşehirspor 1
Şampiyonluk parolası ile lige başlayan ve deplasmanda Aksaray maçından 3 altın değerinde puanla dönen Nevşehirspor önümüzdeki hafta kendi evinde Kilis Belediye Spor ile oynayacak.


Grubumuzda bugün oynanan karşılaşma sonuçları
Ceyhan 1 Adana BB 1
Kilis 0 Talas 3
Kayseri Şeker 8 Azatlı 0
Kadirli 0 Yozgat 3 






​Haber:Mustafa Ferveren