Bölgesel Amatör Lig  (BAL) 4. Grup’ta mücadele edecek olan Nevşehirspor,bu sezonun maçında Pazar günü Gazi Stadında Adana temsilcisi Kozan Belediyespor ile karşılaşacak. Pazar günü kendi taraftarının önünde saat 15:00 da KozanBelediyespor ile karşılaşacak olan Nevşehirspor, karşılaşmanın hazırlıklarına sıkı bir şekilde sürdürüyor.

 14.09.2014 Pazar günü saat 15:00’de Kozan Belediyespor’u ağırlayacak takımımız sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Nevşehirspor GK  yönetiminden www.fibhaber.com a yapılan açıklamada ”Bütün Nevşehir halkını maça bekliyoruz, sezonun bu ilk önemli maçında  NEVŞEHİRSPOR’umuza 2014-2015 sezonunda moral verip taraftarımızın desteğini almak istiyoruz” denildi.

Türkiye Bölgesel Lig Karşılaşması 1.Hafta
Nevşehirspor-Kozan Bld Spor
Tarih 14.09.2014
Yer Gazi Stadı
Saat 15:00
Tüm Nevşehirspor Taraftarlarımızı Bekliyoruz...

FİB Haber Merkezi olarak NEVŞEHİR
SPOR’umuzun Fedekar yönetiminin göstermiş olduğu yoğun çabadan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz ve umuyoruz ki yeni sezon bizim sezonumuz olur NEVŞEHİR İçin Özlenen ŞAMPİYONLUK gelir…

İşte Bal ligi 4.Gruptaki sezonun ilk maçında karşılaşacağımız Rakibimiz Kozan Belediye Spor'u www.fibhaber.com Spor servisi olarak sizler için analiz ettik...
Güneyin incisi Çukurova temsilcisi Kozan Bel.Spor aslında Profosyonel liglerde bir çok kez karşılaştığımız ve yakından tanıdığımız bir ekip.Gelinen noktada kaderide Nevşehirspor a benzer noktalar taşımaktadır...

2013-2014 Sezonunda mücadele verdiği Bal liginde fırtına gibi esen Kozan Belediyespor geçtiğimiz yılki kadrosundan önemli oyuncularını daha üst liglere kaptırdı. Yeni sezona yeni yönetim ve yeni kadrosuyla girecek olan Kozan Bel.Spor sezonu 8 Eylül de Süper lig hedefleyen Adana Demirsporla kendi sahasında oynadığı maçla başladı.Bu maçı 3-0 kaybetti.
Geçtiğimiz sezonda iyi bir başarı grafiğine imza atan teknik direktör Mersud Demiroviç’i yuvada tutan yeni yönetim Yaptığı yeni transferleri ağırlıklı olarak Kozanlı...DersimSpor’dan transferi tamamlanan KOZAN’ın özevladı Mahmud Usanmaz, yeni sezonda yuvasında başarılarına devam etmek için anlaşılan isim oldu. Geçtiğimiz günlerde Selçuklu Belediyespor’dan Serkan Özkan, Kadirli spordan Emre Geben’le de anlaşmaya varan yönetimden yapılan açıklamaya göre ”Yola yerli yani KOZAN’ın öz evlatlarına şans tanıyarak çıktık ve KOZAN’ın evlatları ilk sırada gelir parolamız, çalışmalar bu yönde sürüyor” şeklinde.
Kozan Belediyespor;

Takım renklerini, Kozan'ın portakalı olan 'Turuncu' ve doğası olan 'Yeşil'den almıştır.. Takımın ambleminde Kozan'ın en önemli tarım ürünü olan portakalın resmide vardır..
Kozan Belediyespor, Kozan'ın marka kulübüdür. 1955'te kurulmuştur. 15 sezon 3.Lig'te oynayan Kozanspor, en son 2001-2002 sezonunda 3. Ligde boy göstermiş ve Amatör Lige düşmüştür. Ondan sonra birçok kez terfi finaline kadar gitmiş fakat bir daha 3.Lige çıkamamıştır. Şuan Amatör Süper Ligindedir ve yine 3. Lige çıkmada en büyük favorilerdendir. Amatör Liglerdeki En Ateşli ve Çok Taraftarı Olan Kulüpler Arasında Sayılmaktadır. 2012/2013 sezonu Adana Amatör SüperLigi'ni 1.bitirerek Bölgesel Amatör Lig'te oynama hakkı kazanmıştır.

Talihsiz bir kaza geçirip teknik direktörünü ve birçokfutbolcusunu trafik kazasına kurban verdikten sonra amatör kümeye düşen Kozanspor, son 10 yılda 7 play off final maçı oynamasına rağmen 3. Lig hayallerini hep başka baharlara ertelemek zorunda kaldı. Kozan Belediyespor ile ezeli rakipleri Kadirlispor, Ceyhanspor ve Osmaniyespor'un Maçları Gergin Geçmektedir. Bölgesel Amatör Lig (BAL) 'a Gitme Hakkı Kazanmıştır. Ancak Lige Çeşitli Nedenlerden Ötürü Başlamamıştır. Bu Yüzden Şuanda Yine Adana Amatör Süper Ligi'nde Oynamaktadır. 2012/2013 sezonu Adana Amatör SüperLigi'ni 1.bitirerek Bölgesel Amatör Lig'te oynama hakkı kazanmıştır.