Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Diş Hekimliği Fakültesi ile Hukuk Fakültesi’nin kuruluşuna YÖK tarafından onay verilmesinin Nevşehir için büyük bir önem taşıdığını söyledi.

YÖK tarafından Diş Hekimliği Fakültesi ile Hukuk Fakültesi’ne onay çıkmasının ardından bu kararın Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderileceğini belirten rektör Bağlı, “NEVÜ senatomuz Diş Hekimliği Fakültesi ile Hukuk Fakültesi’nin kurulması amacıyla bir karar almıştı. Bu kararın YÖK tarafından onaylanmasını bekliyorduk. Nihayet bugün üniversitemize Diş Hekimliği Fakültesi ile Hukuk Fakültesi’nin kurulması amacıyla beklenen karar YÖK’ten çıktı. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ilgili yönetmelik ve kanunlar gereği olarak devlet kurumlarından görüş aldıktan sonra bu kararı Bakanlar Kurulu’na sevk edecek. Bakanlar Kurulu’nun onayının ardından Diş Hekimliği Fakültesi ile Hukuk Fakültesi’nin kurulma kararı Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Burada en önemli adım YÖK’ün Diş Hekimliği Fakültesi ile Hukuk Fakültesi’ni kabul etmesidir. YÖK’ün kabul etmiş olması artık üniversitemize Diş Hekimliği Fakültesi ile Hukuk Fakültesinin kurulması konusunda kesin bir kanaat vermektedir. Nevşehirimize hayırlı olsun. Bundan sonra iş formalitelerin tamamlanmasına kaldı. Hukuk Fakültesi’de Diş Hekimliği Fakültesi için Nevşehir için olmazsa olmazlarındandı. NEVÜ rektörü olarak bu karardan üniversitemiz ve Nevşehirimiz adına çok mutlu oldum” dedi.

Rektör Bağlı, kararda ve onaylanmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a , Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖKBaşkanı Prof.Dr. Yekta Saraç'a , Valimiz İlhami Aktaş'a, Nevşehir Milletvekillerimize, üniversitemiz senato üyelerine teşekkür ediyorum dedi.

Bağlı: 'Nevşehir-i Dilara hizmetlerin en güzeline layıktır.'

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde "Hukuk Fakültesi kuracağız. Neden? Çünkü kurulması kolay, puanı yüksek ve kaliteyi arttıran bir fakülte. 'Diş Hekimliği Fakültesi' kuracağız. Elimizde bütün çalışmaları var. 'Türk-İslam Sanatları Fakültemiz' için de gerekli çalışmalara başladık ifadelerini kullanan Rektör Bağlı sözlerine şöyle devam etti. Nevşehir'i kendi memleketimden daha çok seviyorum. Tüm gücümüzü ve enerjimizi Üniversitemizin büyümesi ve gelişimine harcıyoruz. Unutulmamlıdır ki Üniversitemizin gelişimi Kalite ile ancak olur. Bunuda modern ve güzel bir Fiziki altyapı ve Akademik görevlilerin kalitsi ile sağlayabiliriz" dedi.