Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Ankara-Niğde Otoyolunun çok önemli bir proje olduğunu söyleyerek, otoyolda ilk kazmanın Ağustos ayında vurulacağını söyledi.
Önemli yatırımlardan biri olan Ankara-Niğde otoyolu çalışmaları hakkında konuşan Arslan, “Ankara-Niğde otoyolu gerçekten önemli. Bölünmüş yollar var ancak Edirne’den başlayarak Ankara’ya kadar otoyol var. Arada eksik bir halka vardı. Onun ihalesini yaptık. 4 milyar TL’nin üzerinde bir bedelle ihaleyi yaptık. Yap-işlet-devretlerle ilgili süreç devam ediyor. Ağustos ayı sonu başlamadan kazma vurulacak ve başlayacak. 3 etap olarak yapacağız. 2020’ye kalmadan o bölgeye hizmetini yapacağız.
İhalenin maliyeti Türkiye’nin ekonomisine olan güvenin göstergesidir. İhaleye katılan tüm firmalara teşekkür ediyorum. Edirne’den Gaziantep’e kesintisiz bir yolculuk yapılacak” değerlendirmesinde bulundu.
Otoyol ve köprü geçişlerindeki uygulamalarla ilgili değerlendirme yapan Arslan, “HGS ve OGS ile ilgili şöyle bir sıkıntı var. Plakalar tek tip olacak diye bir uygulama yaptık. İnsanımız farklı bir şekilde plakasını basıyor. Cihaz okurken plaka karışıyor, farklı birine ceza gediyor. Ancak insanlarımız itiraz ettiklerinde bunun düzeltmesini yapıyoruz. Zaman zaman olabiliyor. Bazen de sahte plaka takıyor. İtiraz edildiğinde düzeltiyoruz. HGS kullanan sürücülerimiz bazen yanlış yöne takıyor, okuyamıyor. Sürücülerimizden istirhamımız PTT olarak iki kere okuyamamayla karşılaşırlarsa PTT’lerde ücretsiz düzeltmeler yapacağız” diye konuştu. 

(Haber: İHA/Ankara)