Toprak Mahsüllerı Ofisi Genel  Müdürlüğü, Kırşehir Şube Müdürlüğü Hububat satışı hakkında Nevşehir Ticaret Borsası tarafından borsa üyeleri bilgilendirildi.
Açıklamada; “Stoklarınızda bulunan buğdaylar aşağıda belirtilen esaslar dahilinde  02 — 31 Ocak 2018 Tarihleri arasında geçerli olmak üzere satışa açılmıştır.
Makarnalık Buğdaylar: Makarnalık buğdayların tamamı (ELOS stokları dahil) sadece kullanıcılara (makarna, irmik, şehriye ve üretiminde makarnalık buğday kullanan Bulgurculara) fiili tüketim (1 aylık) esasına göre peşin bedeli mukabili Ek-1'de belirtilen fiyatlardan satılacaktır. Makarnalık buğday satışlarında belirtilen fiyatlar KDV ve manipülasyon hariç (açık yığınlar, silobag, müydü ve noda için 5TL/Ton, kapalı depolar için 15 TL/Ton maniplasyon ücreti uygulanacaktır.), nakliye ilave ücreti dahildir.
Ekmeklik Buğdaylar; Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Şube Müdürlüklerinin kapalı depolarındaki (maydü ve silobagler açık depo olarak değerlendirilecektir) stoklu buğdaylar (ELÜS stokları dahil) satışa kapalıdır_ Bunun haricindeki tüm işyerlerimizde stoklu buğdayların tamamı ile Tekirdağ Şube kapalı deposunda stoklu 2015 mahsulü 1273 grubu 3.285 ton buğdaylar sadece kullanıcılarına (un, üretiminde ekmeklik buğday kullanan bulgur ve bisküvi fabrikalarına) fiili tüketim (1 aylık) esasına göre peşin bedeli mukabili Ek-1'de belirtilen fiyatlardan satılacaktır.
Ekmeklik buğday satışlarında belirtilen fiyatlar KDV ve maniplasyon hariç (açık yığınlar, silobag, maydü ve noda için 5 TL/Ton, kapalı depolar için 15 TL/Ton maniplasyon ücreti uygulanacaktır.), nakliye ilave ücreti dâhildir.
Mısırlar; Stoklarınızda bulunan (ELÜS dahil) yerli ve ithal mısırlar sadece kullanıcılara (besici ve yetiştiriciler ile kendi yemini kendisi imal eden işletmeler, yem, nişasta ve mısır irmiği fabrikaları) fiili tüketim (1 aylık) esasına göre peşin bedeli mukabili Ek-l'de belirtilen fiyatlardan satılacaktır.
Bu kapsamda; talep sahiplerinden, halen faaliyette olduğunu gösterir belge (01 Kasım 2017 tarihinden sonra alınmış olması kaydıyla) istenecektir. Satışa açılan stoklara yoğun talep gelmesi durumunda, yoğun talep gelen stoklar için fiili tüketim miktarları dikkate alınarak tahsisat yapılacaktır. Teslimat süreleri tüm ürünler için cari uygulamalarımız doğrultusunda belirlenecek olup son teslim tarihi 31 Ocak 2018'yi geçmeyecektir” denildi.