Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Arif Parmaksız, AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan'ın kendisini "Ergenekoncu ve darbeci" olarak nitelendirmesi nedeniyle Feralan hakkında dava açacağını bildirdi

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Arif Parmaksız, AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan'ın kendisini "Ergenekoncu ve darbeci" olarak nitelendirmesi nedeniyle Feralan hakkında dava açacağını bildirdi. Parmaksız, "Benim geçmişimde de bugünümde de darbecilik ve Ergenekonculuk yoktur." diye konuştu.

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen Arif Parmaksız, AK Parti Milletvekili Ahmet Erdal Feralan hakkında avukatına yasal süreci başlatması talimatı verdiğini söyledi. Milletvekili Erdal Feralan'ın iki kez kendisini bu şekilde nitelendirdiğini ve açıklamalarının basında da yer aldığını ifade eden Parmaksız, " Benin geçmişim de bugünkü duruşum bellidir. Ne geçmişimde ne bu günümde darbecilik ve Ergenekonculuk yoktur. 1960 ihtilalinde amcam ve babam darbe karşıtı olduğu için hapis yatmıştır. 1980 ihtilalinde yine amcam gözaltına alınmış ve ifade vermiştir. Böyle bir aileden geliyorum. Ben bu kara lekeyi hiçbir zaman kendime sürdürtmem." dedi.

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile de bu konuyu görüştüğünü ve AK Parti Milletvekili Ahmet Erdal Feralan hakkında yasal süreci başlatması için avutlarına talimat verdiğini belirterek, "12 Eylül referandumu öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığımız ziyaret sırasında söylediklerimde o dönemde kayıt altındadır" şeklinde konuştu.

 

Parmaksız, 13 yıldır birlikte hareket ettiği yönetim kurulu üyeleri ile başarıyı da başarısızlığı da paylaştığını belirterek, "Bana her şey diyebilirler ama asla ve asla darbeci diyemezler. Şiddetle buna karşı çıkıyorum" dedi.