NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bir ülkenin geleceğe yönelik hedeflerinin ancak öğretmenler sayesinde hayat bulabileceğini ifade etti.
Yarınları, bugünün çocukları ve gençlerinin yöneteceğini belirten Parmaksız, şunları kaydetti:
"Türk iş dünyası olarak, geleceğimizin resmini de onları yetiştiren öğretmenlerimizin çizeceğine inanıyoruz. Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, büyük fedakarlıklar gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Her insanın ortak kanaatidir ki toplumların en özverili, en saygıdeğer mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, geleceğimizin sahibi çocuklarımızın ışığıdır, güneşidir.
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi toplumun düşmanı olan cehaleti ancak öğretmenler yok eder. Onun için geçmişi öğreten öğretmenlerimiz, geleceğimizin de asıl kurucuları konumundadır. Bizler iş adamı olarak, yatırımlar yaparız ve tabii ki her yatırımda kaybetme riskini de taşırız. Ancak hayatta kesinlikle kaybedilmeyen eğitime olan yatırımdır. Bu alanda attığımız hiçbir adımdan kaybetmeyiz. Bu anlayışla," Tüm Değerli öğretmenlerimizin başarılarıyla gururlanıyoruz, onlar da yetiştirdikleri gençlerin başarılarıyla övünç duymaktalar.

Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, Nevşehir eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum" değerlendirmesinde bulundu.