NTSO Yönetim Kurulu Başkanı  M. Arif Parmaksız:

 

“MİLLİ ŞAİRİMİZ  MEHMET AKİF ERSOY’U ŞÜKRAN VE RAHMETLE ANIYORUZ”

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. Yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaparak, “İstiklal Marşı’nın Türk Milleti’ne armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Rahmetle anıyoruz” dedi.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız yazılı mesajında şunlara yer verdi:

 "Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 93. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İstiklal Marşımızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Savaşı'nda milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu nedenle İstiklal Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, Milli Mücadele'nin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebi bir şaheserdir.”

NTSO Başkanı Arif Parmaksız, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un  Meclis’e giderken giyecek bir paltosunun bile olmadığını hatırlatarak, “ Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, bu durumda iken bile İstiklal Marşı için kendisine  verilen parayı kabul etmemiştir. Allah bu Millet’e bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyen  Milli şairimizi rahmetle  ve şükranla anıyoruz.”