30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, işyerleri için birçok yeni yükümlülüğü beraberinde getirdi. Son olarak çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan ve 50’den az işçi çalıştıran işletmeler için 01.01.2014 tarihinden itibaren iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi uygulaması başladı. Bu kapsamda 50’den az işçi çalıştıran az tehlikeli işletmeler sınıfına giren, işletmeler ise 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren söz konusu hükümlülükleri yerine getirecekler.

 Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine bu konuda önemli avantajlar sağlayacak bir anlaşmaya imza attı.

 Nevşehir Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu’nun işverenlere Risk Değerlendirmesi, iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırması gibi bir çok yükümlülüğü beraberinde getirdiğini hatırlatarak, “ Yasa, getirilen yeni yükümlülüklere uyulmaması halinde idari para cezalarını da oldukça yüksek tuttu. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, işyerleri, bu yasa kapsamında bilgilendirecek, uygulamalarını gerçekleştirecek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, üç ayrı firma ile Ticaret ve Sanayi Odası olarak anlaşma imzaladık. Üyelerimiz,  Odamız ile anlaşması olan şirketleri ile çalışmaları halinde yüzde 15’ten başlayan indirimlerden yararlanacaktır.” Şeklinde konuştu.

 Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın resmi web sitesi olan  www.ntso.org.tr adresinden ulaşılabileceği bildirildi.