Bir süre önce yeni icra komitesini oluşturan  Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu çalışmalarına başladı. Kadın Girişimciler Kurulu  Başkanı Gülper Gündüz Yassı Başkanlığı’nda Kurul çalışmalarını ve yapılması planlanan çalışmaları anlatan icra komitesi üyeleri Kadın Girişimciler Kurulu’nun Nevşehir’de girişimci ruha sahip kadınlara rol model olmayı hedeflediğini  dile getirdiler.

 

İlk olarak Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı ziyaret eden NTSO Kadın Girişimciler Kurulu, Vali Mehmet Ceylan ile bir süre görüşerek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurul Başkanı Gülper Gündüz Yassı,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 81 ilde kurulması öngörülen Kurul’un  illerde kurulma amacının girişimci kadın sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak olduğunu dile getirerek, “Ancak bizler Nevşehir’de  sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde  kadınların eğitimlerine yönelik  sosyal ve kültürel eğitim çalışmalarını da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan da yaptığı konuşmada  Nevşehir Valiliği  olarak  Kurul’un eğitim ve sağlık konusunda yapacağı  tüm çalışmalara destek verilebileceğini  belirterek, “Bu konuda Kurul, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapabilir. Özellikle bu eğitimlerin kırsal kesimlere taşınmasını istiyorum. Bu konuda Kurul’un planlayacağı çalışmalara desteğe hazırız.” Dedi.

Kurul daha sonra İl Emniyet Müdürü  Metin Kalayoğlu’nu ziyaret ederek, burada da  çalışmalar hakkında İl Emniyet Müdürü Kalayoğlu’na bilgi verdi.  Kurul Başkanı Gülper Gündüz Yassı,  Emniyet Müdürü  Kalayoğlu’ndan özellikle kız öğrencilerin bulunduğu meslek liseleri ve okullarda okul çıkış ve giriş saatlerinde güvenlik tedbirlerinin artırılmasını isterken, Nevşehir’in huzuru ve güveni için çalışan tüm Emniyet Mensuplarına teşekkür etti.

Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu da  Nevşehir’in huzurlu bir şehir olmasında alınan güvenlik tedbirlerinin yanı sıra vatandaşların da katkılarının büyük olduğunu dile getirerek, “Okullarda başlattığımız zimmet uygulaması  dahilinde her okulun yöneticisinin direkt olarak karşılaştığı problemi iletecekleri bir personelimiz bulunmakta. Bununla birlikte okul çıkış ve giriş saatlerinde gereken tedbirler alınmaktadır. Hatta gerekli gördüğümüz bir çok okul da sivil ekiplerimiz  görev yapmaktadır.” Şeklinde konuştu.

NTSO Kadın Girişimciler Kurulu daha sonra  İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Metin Alkaya’yı ziyaret ederek  çalışmalar hakkında  Alkaya’ya bilgi verdi. Jandarma Kıdemli  Albay Metin Alkaya kadınların el attığı her şeyin daha güzel ve daha düzenli olduğuna inandığını belirterek, kurul çalışmalarına gerekli her türlü desteğin verileceğini  ifade etti.

Son olarak  Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı  Adnan Tosun’u makamında ziyaret eden NTSO Kadın Girişimciler Kurulu  Başsavcı Adnan Tosun’a çalışmalar ve hedeflenen projeler hakkında bilgi verdi.