Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB  tarafından düzenlenen   “KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı”  yapıldı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  Meclis Salonu’nda  gerçekleşen toplantıya   NTSO Meclis Başkan Vekili Mehmet Varol,Zafer İnanır, Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Ali Öbekli, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Güner , Meclis Üyeleri, NTSO Genel Sekreteri İ. Hakkı Aydoğan’ın  yanısıra çok sayıda  orta ve büyük ölçekli işletme sahipleri, sanayiciler ve işadamlarının ile  yeni girişimciler katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan NTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Ali Öbekli,  hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmak isteyen  girişimcilerin en büyük destekçisi olan KOSGEB’in  nimetlerinden  Nevşehirli işadamı ve girişimcilerin arzu edilen düzeyde faydalanamadığını belirterek, “Bu konuda Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak  girişimcilerimizin bilinçlendirilmesine yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Girişimcilerimizin bu desteklerden faydalanarak uzun soluklu işletmelerin marka haline dönüşmelerini istiyoruz.” Dedi.

Daha sonra sözalan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Nevşehir Hizmet Merkezi Müdürü Necati  Günaydın’da  KOSGEB Ölçekli işletmelerin Türkiye Ekonomisi’nin bel kemiği olduğuna dikkati çekerek,  KOSGEB tarafından verilen, destek programları, Finansman Destekler laboratuvar hizmetleri ve bilgilendirme yönlendirme hizmetleri hakkında bilgi verdi. Nevşehir’de  İşbirliği –Güçbirliği, AR-GE ve İnovasyon  programlarına katılımın yetersiz olduğunu belirten Necati Aydın, “Bu tür destek programlarından Nevşehirli  küçük ve orta ölçekli  işletmelerimizin faydalanarak gelişmelerini istiyoruz.” Dedi.

Toplantı daha sonra katılımcıların destek programları konusunda sorularının yanıtlanması ile son buldu.