NTSO Üyelerine Avantaj

NEVŞEHİR(MHA) Son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan iş kazaları sonrasında denetimlerin sıklaştırılacağı sinyalini veren hükümetin yaptırımlarının da ağır olması bekleniyor.

Türkiye nüfusa oranla ölümlü iş kazalarında Avrupa birincisi, dünyada ise üçüncü sırada yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de her gün 172 iş kazası meydana geliyor. Bu kazalar her gün ortalama 4 işçinin hayatına mal olurken, 6 işçi ise sürekli iş göremez hale geliyor. 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası iş güvenliği konusunda çalışanlarına eğitim verdirecek üyelerine önemli avantajlar sağlayacak bir anlaşmaya imza attı.

Nevşehir Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu’nun işverenlere Risk Değerlendirmesi, iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırması gibi bir çok yükümlülüğü beraberinde getirdiğini hatırlatarak, “ Yasa, getirilen yeni yükümlülüklere uyulmaması halinde idari para cezalarını da oldukça yüksek tuttu. Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, işyerlerini, bu yasa kapsamında bilgilendirecek, uygulamalarını gerçekleştirecek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, üç ayrı firma ile Ticaret ve Sanayi Odası olarak anlaşma imzaladık. Üyelerimiz,  Odamız üyesi olduklarını Oda Kayıt Sureti ile belgelemeleri ve aşağıda bilgileri yer alan firmalarımız ile çalışmaları halinde yüzde 15’ten başlayan indirimlerden yararlanacaktır.” Şeklinde konuştu.