Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Nevşehir ASKF Başkanı Mustafa Avcı, kulüp sayısı, müsabaka sayıları ve çim saha sayısı açısından Nevşehir’in nüfusa oranla İstanbul’un bile önünde olduğuna dikkat çekti. 
Nevşehir’in şu an itibariyle 33 kulüp ve 17 çim sahasının bulunduğunu söyleyen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Avcı, nüfusa oranlandığında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok büyük şehre nazaran nüfusa oranla Nevşehir’in önde olduğunu belirtti. 
Buna rağmen Nevşehir’de sporcu yetişmemesinin en büyük nedenlerinden birinin Sporcuların eğitim hayatlarını da Sporla birlikte devam ettirmeleri olduğuna işaret eden Avcı, “Sporcularımızın büyük bir çoğunluğu eğitim hayatlarını da sporla birlikte sürdürüyor. Böyle olunca çoğu sporcumuzun derslerinden, dershanelerinden vakit ayırarak spor yapmaya gelmesi bir hayli güç oluyor. Müsabakalara bile güçlükle gelebilen çocuklarımızın olduğunu görüyoruz. Öte yandan Nevşehir’de bu çocuklarımızı yetiştirecek Antrenör sayımızda bir hayli az. Amatör spor kulüplerimizin başında bulunan yönetici sayılarımızda yeterli değil. Zira yıllardır Nevşehir’de 33 kulübümüz, 40 da yönetimiz var. Bu işler genelde kulüplerimizin başındaki 1 ya da 2 yöneticinin üstüne kalıyor” ifadelerinde bulundu.