Numanoğlu Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
 1984 - 1999 yılları arasında Nevşehir’in Ürgüp ilçesinin Belediye Başkanlığını yapan, dün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden, Rıfat Kürşat Numanoğlu için 15 yıl görev yaptığı Ürgüp Belediyesi önünde tören düzenlendi.
Düzenlenen törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Çankaya Belediye Başkan Adayı ve Ürgüp eski Belediye Başkanlarından Bekir Ödemiş, sanatçı dostu Bedia Akartürk, eski milletvekili A. Kadir Baş,  İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Numanoğlu’nun ailesi ve yakınları ile Ürgüp’lü vatandaşlar katıldı.

Kısa bir konuşma yapan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Ömrünün en güzel 15 yılını Ürgüp’e hizmet ederek geçiren Kürşat Başkanımız dün ani bir rahatsızlık sonucu Hakk’a yürüdü, hepimizin başı sağolsun. Allah mekanını cennet etsin. Belediye insana hizmet noktası, Kürşat Başkanımız renkli kişiliği, sevecenliği, insana olan yakınlığı ve Ürgüp’e olan sevgisi ile tanınan ve sevilen bir insan, bu manada bugün bu hizmetleri devam ettiren Ürgüp Belediye Başkanı olarak, Belediye Başkanlığının bir kişiden neleri aldığını iyi biliyorum. Hepinizden haklarınızı helal etmenizi istiyorum." dedi.

Kürşat Numanoğlu’nun bazı sanatçıların menajerliğini yapan oğlu Baran Numanoğlu’da kısa bir konuşma yaparak "Babam burda olsaydı, görmek isteyeceği herkes burada olduğu için çok mutlu olurdu. Hem arkadaşımı, hem babamı kaybettim. Tüm Ürgüp ile paylaştığım kardeşliklerini her zaman hissettiğim sizlere çok teşekkür ediyorum. Babam Ürgüp için yaşadı, hiç vazgeçmedi, hiç bir yerde tutamadık, çok sevdiği Ürgüp’ten de yolcu ediyoruz. Haklarınızı helal etmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra Belediye önünden Musalla camiine götürülen Ürgüp eski Belediye Başkanı R. Kürşat Numanoğlu’nun cenazesi cuma namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Ürgüp asri mezarlığında toprağa verilecek.

Faruk Özzengin Ürgüp'ten Bildiriyor...