Kilis Devlet hastanesinde görev yapan Nevşehirli Acil uzman doktor Mustafa EKİCİ, sınır görevini ifa ettiği sırada asker arkadaşlarından  Nevşehirli Şehidimiz Şahin KAYA içinde bir atış yapmalarını rica etti. Kahraman Mehmetçiklerimiz bu teklifi memnuniyetle kabul ettiler.  Askerlerimiz, Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit olan arkadaşları Nevşehirli Şahin Kaya'nın ismini yazdıkları mermiyi onun adına Darmık dağı bölgesine atışta bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentinde PKK, YPG ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı'sırasında şehit olan Nevşehirli Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya'nın isminin yazıldığı mermi, yapılan atışla terörist grubun bulunduğu hedefi vurdu.


Söz konusu mermi, Afrin'in kuzeybatısında belirlenen terörist gruba yönelik atışta kullanıldı. Nevşehirli Şehit Şahin Kaya'nın isminin yazılı olan havan mermisi, yapılan atışla terörist grubun bulunduğu hedefi vurdu.

FİB Haber Merkezimize açıklamada bulunan Nevşehirli doktorumuz bakın neler söyledi; "- Ben Acil uzman doktor Mustafa EKİCİ, Nevşehirliyim Avuç köyünden.
 Kilis Devlet hastanesinde görev yapıyorum. Sınır görevim sırasında Asker arkadaşlarımızdan Nevşehirli Şehidimiz Şahin KAYA içinde bir atış yapmalarını rica ettim kırmadılar sagolsunlar. Arkadaşları için Mehmetcigimiz Darmık dağı bölgesine onun adına bir atışta bulundu. Yayınlarsanız ailesi için belki bir nebze teselli olur diye düşündüm. Şuan sınırda görev yapıyorum ama gönlümüz Nevşehirle hep. Bizim memleket sevgimiz vatan sevgimizden. Dün görevim sırasında şehidimizi unutmayalım istedim. Kilis'ten tüm hemşehrilerime selamlarımı sevgilerimi gönderiyorum" dedi..

Nevşehirli değerli hemşehrimiz birde şehit Şahin Kaya için yazdığı bu şiiri gönderdi;

Bir mermide benim için sürün namluya
O kızıl itleri sokman avluya
Ben Nevşehirli Şehit Uzman Çavuş ŞAHİN KAYA...
Vur Mehmetim tarihdeki şanın için vur
Vur Mehmetin bayraktaki kanın için VUR...