Tarihi Kentler Birliğinden ödül alan sokak düzenleme projesinde çalışmalar devam ediyor.
Ürgüp Belediyesinin yaptığı ihaleyi alan Ozan Mühendislik İnşaat firması Bakanlık ve Belediyenin hazırlattığı mimari projeye göre altyapısından çevre düzenlemesine varıncaya kadar yenilenen sokakta iş yerlerinin önü andazit ve doğal taş döşeniyor.
Çalışmalar esnasında sokak esnafı, ne müteahhit firmaya, ne de Ürgüp Belediyesine bir zorluk çıkarmazken, karşılıklı iyi niyetle Ürgüp'e bir eseri daha el birliği ile kazandırıyor.
Sokak girişinde Sportif adlı mağazayı işleten Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Fevzi Tekin, eline kürek alarak çalışmalarda ekiplere yardımcı bile oluyor.
Çalışmalar kapsamında zemin kaplaması yapılan sokakta, yağmur suyu giderleri, led aydınlatma lambaları döşeniyor.
Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Fahri Yıldız, "Ürgüp kültürüne en güzel örnek bu çarşı, esnafımızla el birliği ile başarıyoruz, meslektaşım Fevzi Tekin normalde farklı bir siyasi partiden meclis üyesi adayı idi ama bugün projemizin en iyi destekçilerinden. Yapılan işi görüyor, takdir ediyor sağ olsun. Siyasette amaç memlekete hizmettir, mesele Ürgüp ise, geri kalan her şey teferruattır kendisine teşekkür ederiz” dedi.