Tedavi altına alınan Tahir amca : "Teşekkür Etti ve Allah Devletimize Zeval Vermesin dedi..." Olaydan haberdar olan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de, kayıtsız kalmayarak bu ibretlik yaşam öyküsünün arkasında yaşanan bir başka gerçeğin kapılarını araladı...

Aileye Nevşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver olayı öğrenir öğrenmez Başkan Yardımcısı Atilla Seçen'i görevlendirdi.Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen ailenin yaşadığı TOKİ deki evine gittiğinde ise anlatılanların gördükleri karşısında az bile kaldığını gözleriyle şahit oldu.

Bir tarafta 77 yaşındaki talihsiz bir kazazede mağdur Baba Tahir Kıtak, öte yandan aynı evde adeta yaşam savaşı veren daha 30 yaşlarındaki Cengiz Kırtak'ın içler acısı durumu karşısında şok geçiren Başkan yardımcısı Atilla Seçen durumu hemen Başkan Ünver'e aktardı.

Ardından Nevşehir Belediyesinin tüm imkanları bu aile için seferber edildi...


İşte Belediye Başkan Yardımcı Atilla Seçen'in FİB haber Merkezimizer gözyaşlarıyla anlattığı olayı kelimesi kelimesine sizlere aktarıyoruz...

Başkanım Ünver'in talimatlarıyla geldiğim adeta çilehaneye dönmüş evde gördüğüm manzara açıkcası her vicdan sahibini derinden yaralayacak durumdaydı.İlk olarak Baba Tahir Kırtak için geldiğim aynı evde evli ve iki tane pırıl pırıl çocukları olan  30 yaşındaki oğul Cengiz Kırtak ı gördüğümde şok geçirdim. Zira mağdur baba kadar hatta daha çok Cengiz kardeşimizin durumu beni daha çok sarstı.

İki evlat sahibi Cengiz Kırtak ta kronik bir hastalığın pençesinde ayakları ve boynu adeta felçli bir durumda idi.Daha önce Nevşehir Belediyesi olarak kendisine tahsis ettiğimiz akülü aracıyla zar zor hareket ediyordu. Durumunun daha vahim olarak gördüğüm Cengiz Kırtak kardeşim sonradan öğrendiğim kadarıyla babası gibi cami minaresi ustasıymış...Evinin yükünü geçimini sağlıklı olduğu dönemde kendisi idare ederken bu amansız hastalık sonrası artık sessiz sedasız halini kimseye söylemeden perişan bir halde idame ettiriyorlarmış. Bir allahın kuluda bu durumu yetkili kurumlara  arz etmemişler. Buradan özellikle Yalvarıyorum Nolursunuz insaniyet ve duyarlılık adına etrafınızda gördüğünüz zorda darda sıkıntıda çaresiz konu komşu eş dost akraba arkadaş her kimi görürseniz Valiliğimize Belediyemize bunu mutlaka iletin. İhbarlarınızı bekliyoruz.
Evet ben tahir amcamızı ziyaret için gittiğim evinde ayaklarında şiddetli ağrıları olan sanatçı Suna Pekuysal ın hastalığından kronikleşmiş bir hastalığa tutulduğunu öğrendiğimiz oğul Cengiz Kırtal ve babasını bu elim tablo karşısında Nevşehir Belediyemiz olarak sahiplenrek önce kendilerine bir araç tahsis ettik.Sonrasında Oğul Cengiz Kırtal ı da babası gibi Nevşehir Devlet Hastanesine yine belediyemiz aracıyla sevk ettirip burada acil tanı için yatırdık. Kayseri ye sevki gerektiğinden tüm sağlık harcamalarıyla birlikte devam edecek her şehirlerarası transferleride dahil Belediyemizden özel araç tahisisinde bulunduk. 
Bunlar gururlu insanlar..Üç gündür çorbayla karınlarını doyurduklarını öğrendik.Hem halini durumunu kimseye söyleyemeyecek hemde kimseden hiçbir beklentisi ollmayan gururlu bir aile olduklarını gördüm.


Tekrar hatırlatmak istiyorum sosyal duyarlılık adına vatandaşlarımızın etrafında gördüğü duyduğu yada bildiği bir olayı mutlaka belediyemize valiliğe haberdar etmeleri ve ihbar etmelerini bir insani görev olarak rica ediyorum.

Bu günden itibaren olaya el koyan Nevşehir Belediyemiz ,Başkanımız Sayın Hasan Ünver'in talimatlarıyla, Kırtak ailesine gerekli tüm destekleriyle yanında olarak sahiplenileceğini belirtmek isterim. Sadece tahir amcamız değil oğlu ve Ailesinin Her türlü ihtiyaçları giderilecek sürekli gözetim altında tutulacak.

Bizlerde Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ünver'e duyarlılığı için ve Başkan yardımcısı Sayın Atilla Seçen e ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz.Allah razı olsun.

Nevşehir bu habere kilitlendi...

Nevşehirli değerli kardeşimiz Behçet Alkan'ın haberiyle dikkat çektiği 77 Yaşındaki minare ustası Tahir Amcamız'a Devletin şefkatli eli değdi...

Haberin detayında ise büyük bir acı çileli ibretlik gururlu bir yaşam öyküsü var...

 Tedavi altına alınan Tahir amca : "Teşekkür Etti ve Allah Devletimize Zeval Vermesin dedi..."

Yaklaşık 8 ay önce geçirdiği kazanın ardından zor şartlar altında yaşamaya mahkum olan Tahir Kırtak'ın acı dolu hayat hikayesini öğrenen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver verdikleri acil talimatlarla Kırtak ailesine umut oldular.

Vali Ceylan'ın talimatıyla evinden ambulansla alınan Tahir Kırtak ve oğlu Cengiz Kırtak Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

Hastanede 20 gün boyunca enfeksiyon tedavisi görecek olan Tahir Kırtak (77) daha sonra plastik cerrahi bölümünde ameliyata alınarak doku nakli yapılacak. Kırtak'ın kazada zedelenen bir gözü ise alınacak.

Haberin ardından ailenin acil kontrol edilmesi talimatını veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise gerekli çalışmalara başlanıldığını kaydetti. Ailenin yaşadığı evi bizzat ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen,Ailenin başta gıda olmak üzere tüm ihtiyaçlarını Başkanımızın talimatıyla gideriyoruz" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Muhammed Çömçe de yaptığı yazılı açıklamada hastayla ilgili bilgiler vererek,

"Mağdur hasta vatandaşımız Tahir Kırtak Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı ambulans ile TOKİ'deki evinden alınarak Nevşehir Devlet Hastanemizde gerekli muayenesi yapılıp Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Murat Uçak tarafından servise yatırılıp ameliyatı planlanarak tedavi altına alınmıştır.Ankilozan Spondilit Hastası oğlu Cengiz Kırtak ise Acil Kliniğimizde muayenesi yapılıp ayaktan tedavisi düzenlenmiştir. Kamu oyuna saygıyla duyurulur." dedi.

Hastanede tedavi altına alınan 77 yaşındaki Tahir Kırtak, "Allah devletimize zeval vermesin. Beterin beteri var. Rabb'im kimseyi gördüğünden geri koymasın. Bana destek çıkan tüm kulları Allah'ım yüceltsin" diye konuştu.