2015 yılının bitmesine müteakip merak edilmeye başlanan "yarıyıl(sömestr) tatili ne zaman başlayacak? sorusuna Milli Eğitim Bakanlığından cevap geldi. Peki resmi cevabın ardından 2016 yarıyıl sömestr tatili ne zaman başlıyor? İşte detaylar...


Uzun zamandan beridir konuşulan yarıyıl tatilinin 15 günden 30 güne çıkacağı ve yaz tatilinin iki buçuk ay'a ineceği iddiaları, bir televizyon programına canlı yayın konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlandı. Bakan Avcı, şu an için böyle bir çalışmalarının olmadığını dile getirdi.

YARIYIL SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN?
22 Ocak Cuma günü öğrenciler ve öğretmenler için çalacak olan 2015-2016 yılının ilk yarısının son ders zili, 15 günlük tatilin ardından tekrar başlayacak. 22 Ocak 2016 tarihinde başlayacak olan yarıyıl tatili, 5 Şubat tarihinde sonlanacak. 5 Şubat tarihi haftasonu tatiline denk geldiği için okullar 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

SÖMESTR TATİLİNDE AŞIRI ÖDEV VERİLMEYECEK
Öğrencilerin sürekli yakındığı sömestr tatilinde verilen ödevler konusuna kayıtsız kalmayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcıya, Van'da katıldığı çalıştayda iki öğrenci tarafından teşekkür edildi. Konu üzerine görüşlerini aktaran Avcı, çocukları sömesr tatilinde oyun oynamaktan, sokağa çıkmaktan, sinemaya gitmekten alıkoyacak tarzda yoğun ödevler verileyemeceğini söyledi.

Avcı,´Öğretmen bana bu kitabı tavsiye etti dönünce de bundan beni sınava alacak´ kaygısıyla değil, gerçekten severek isteyerek okuyacakları kitaplar tabii ki olacak. Bunu söyledik. Göndereceğimiz yazıda da bunları vurgulayacağız." sözlerine ilaveten çocukların yapması gerekenleri ödev olarak değil de kendi içlerinden geldiği gibi yapmasının doğru olacağı, mecburen yapılan işlerin bir kaidesinin olmayacağını ekledi.

Ajanslar