EKSEN Eğitim Sendikası Nevşehir İl Temsilcisi Bayram OK ; "Kayseri Melikgazi ilçesi Kadı Burhanettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gülhan Şaşmaz’ın okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci tarafından bıçaklanması Eksen Eğitim Sendikası olarak bizleri derinden üzmüştür. Bu haber, eğitim camiasından gelen ilk şiddet haberi değildir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde ne yazık ki son da olmayacaktır.

 Öğretmene yönelen şiddetin ana nedenlerinden biri milli ve manevi değerlerin yeterince yer almadığı yetersiz müfredattır. Sevgi, saygı ve merhamet gibi değerlerin müfredatta yeteri kadar yer verilmemesi; insan hayatına kıymet vermeyen, sevgiden ve merhametten yoksun bireylerin yetişmesine sebep olmaktadır. Öncelikli olarak eğitim müfredatımızın ruhen sağlıklı bireyler yetiştirmeye odaklanması bir zaruret halini almıştır.

Öğretmen performans değerlendirme sistemi ve alo 147 öğretmen şikayet hattı uygulamalarına son verilmelidir. Zira bu uygulamalar öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelemektedir.

Eksen Eğitim Sendikası olarak ilgili bakanlıklardan öğretmene yönelik şiddetin önlenmesi için gerçekçi ve caydırıcı yasal düzenlemeleri biran önce başlatmalarını talep ediyoruz. Gülhan Şaşmaz öğretmenimize ve onu şahsında tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.