Nevşehir’de özel bir okulda görev yapan öğretmenler yedi ayda hazırlandıkları ’Kadın İsterse’ adlı tiyatro oyunuyla kadın-erkek eşitliğini anlattı.
Nevşehir Özel Kardelen Koleji’nde görev yapan 21 öğretmen ve bir öğrenciden oluşan tiyatro ekibi, yaklaşık 7 ay çalışarak ’Kadın İsterse’ adlı ilk oyunlarını sahneledi. İlk kez tiyatro sahnesine çıktıklarını söyleyen öğretmenler, uzun süre ayakta alkışlandı.
Drama öğretmeni Osman Arslan, 3-4 yıldan bu yana düşündükleri projeyi gerçekleştirmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Arslan,, "Yaklaşık 21 öğretmen ile birlikte çalışmaya başladık ve altı buçuk ay gibi bir zamanda bu oyunu çıkardık. Çok güzel oldu. Tiyatro gerçekten kolay değil ama öğretmenlere tiyatro inanın daha da zor. Konu seçimini iki türlü yapmamız gerekiyordu. Ya oyuna göre oyuncu ya da oyuncuya göre oyun seçilecekti. Biz oyuncuya göre oyun seçtik. Çünkü 21 öğretmeninin hepsi de bu işe devam etmek istedi” dedi.
Tiyatroda yardımcı yönetmenlik görevini üstlenen Türkçe öğretmeni Fatih Çamçı da, son zamanlarda toplumda bir yara haline gelen kadın-erkek eşitliğine tiyatro oyunu ile katkı sunmak istediklerini ifade etti. Fatih Çamcı, ”Oyunumuzun kadınların bazı noktalarda eksik kaldığı, toplum içerisinde baskıya uğradığı noktaların aslında yanlış olduğunu bir absürt dille getirmeye çalıştık. Bu oyunun ilk amacı bu idi. Kadın ile erkeğin aslında adil haklar içerisinde bir yaşam hakkı olduğunu aktarmaya çalıştık izleyicilerimize. Bunu da komedi türünde yapmayı daha uygun gördük” şeklinde konuştu.