Okullarda Huzur Kadına Saygıdan Geçiyor

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Uğur, mesajında ekonomik sıkıntıların kadına şiddeti artırdığını ve okullardaki huzurlu ortamın da bundan etkilendiğini savundu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi kadınlarımız yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıktır. Fakat gelin görün ki ülkemizde özellikle son yıllarda artan ekonomik buhran, özellikle dar gelirli ailelerin psikolojilerini bozmakta ve aile faciaları gün geçtikçe artmaktadır. Aile facialarında kadına şiddet oranları artmakta, boşanma oranları hızla yükselmektedir.

Boşanma oranlarının en fazla olduğu beşinci il olarak açıklanan Nevşehir’de, aile mahkemeleri kadına şiddet başlıkları ile dolup taşmakta, ülkemizin geleceği olan evlatlarımız ise belirsizlikler içerisinde savrulmaktadır.

Tüm bunlar olurken çözüm için adım beklediğimiz ülkemizi yöneten siyasi partinin milletvekilleri sorunu çözmekten ziyade mecliste dahi kadınlarımıza ve analarımıza ağza alınmayacak sözler sarf etmekten kendilerini alamamaktadırlar. Ülkemizin siyasi ve ekonomik sıkıntılarının arttığı şu dönemde yalnızca kuru söylemler ile oy getirisi olacağı mantığı ile kadınlarımıza üstünkörü değer vermeye çalışan siyasiler biz eğitimcileri üzmektedir.

Sınıflara girdiğimizde ülkesi adına, milleti adına geleceği adına, ailesi adına kararlı ve idealist gözler görmeyi beklerken yaşayanan aile sıkıntılarıyla yorulmuş genç nesli görmek bizleri üzmektedir. Sosyal medya aracılığıyla kendisini ifade etmeye, yaşadığı ruhsal sıkıntıları dile getirmeye çalışan çocuklarımız aile huzurunun eksikliği ile okullarımıza gelmektedirler.

Buradan bir kez daha ‘üç yetmez, dört çocuk’ yapın diye seslenen siyasilere sesleniyorum: Kadınlarımız adına, annelerimiz adına ve bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız adına huzuru tahsis edecek proje ve yaptırımları faaliyete geçirmediğiniz müddetçe okullarımızda ve evlerimizde huzuru tahsis edemeyeceksiniz. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın günü kutlu ve mutlu olsun.