Amerikalı balon pilotu Russell Lucas, Kapadokya'yı görmek isteyen fakat gelmeden bir hafta önce hayatını kaybeden damadının posteri ile Kapadokya semalarında balon turu yaptı.

Damadı için anma uçuşu

 

Kapadokya bölgesinde sıcak hava balon pilotluğu yapan 58 yaşındaki Russell Lukas, Kapadokya bölgesine gelerek balona binmek isteyen ancak geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden damadı Matt Orth (28)’u gökyüzünde andı. ABD’li Pilot, Kapadokya’da balona binme hayalini gerçekleştiremeyen buz hokeyi sporcusu damadı için anma uçuşu gerçekleştirdi.

 

Russell Lukas, çok sevdiği damadı Matt Orth’un bir Türkiye aşığı olduğunu ve Kapadokya bölgesine gelmeyi çok istediğini söyledi. Buz Hokeyi sporcusu olan damadının peribacaları ile süslü Kapadokya bölgesinde kendisi ile birlikte balon turuna katılmayı çok istediğini, ancak bir süre önce geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybettiğini söyleyen Lukas, damadının anısına kullandığı balon pilotunun sepetine fotoğrafları ile birlikte “Seni Çok Seviyoruz” yazılı bir pankart astı. Japon turistlerin bindiği balonu bu şekilde Göreme beldesinden havalandıran Pilot Lukas, yaklaşık 1 saat damadının fotoğrafını Kapadokya semalarında gezdirdi.

 

Uçuş sırasında oldukça duygusal anlar yaşadığını ifade eden Russell Lukas, “Damadım Kapadokya Bölgesine gelmek istiyordu. Planladığımız tarihten 1 hafta önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Eğer hayatını kaybetmeseydi Kapadokya Bölgesi’ne gelerek 5 gün boyunca birlikte uçarak Kapadokya Bölgesinin güzelliğini havadan görecekti. Damadım Orth ABD’de buz hokeyi takımı oyuncusuydu. Damadımı genç yaşta kaybettiğim için çok üzgünüm. Ben de damadım Orth’ın anısına fotoğrafını uçurarak onun hayalini gerçekleştirmek istedim. Damadımın fotoğrafı ile şimdi birlikte Kapadokya Bölgesi’ni gökyüzünden birlikte seyredeceğiz’’ dedi.

Daha sonra Lucas, sıcak hava balonunun sepetine astığı damadının fotoğrafının olduğu poster ile Göreme'den havalanarak yalaşık 1 saat süren Kapadokya gezisi yaptı.