NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kompleksi içerisinde son zamanlarda oldukça yoğun inşaat çalışmaları göze çarpıyor.

Yaklaşık 10 Milyon TL harcanması planlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatının iki katı ortaya çıkarken, gençlik merkezi binasının inşaatında ise hızlı bir ilerleme söz konusu.

Son yıllarda tesisleşme alanında geri kalan spor yatırımlarının ilimizde yeniden gündeme gelmesine neden olan yarı olimpik havuz ve gençlik merkezinin tamamlanmasıyla birlikte hem ilimizde yüzme sporlarına olan ilginin artırılması, hem de gençlik merkezi faaliyetlerinin daha geniş bir alanda yapılması sağlanacak.

Bu arada edinilen bilgiye göre, gençlik merkezi içerisinde bulunan spor salonu sayesinde Damat İbrahimpaşa Spor salonunun yükü de hafifletilecek. Resmi tüm organizasyonların yapıldığı Damat İbrahimpaşa Spor salonunun bu tesis tamamladıktan sonra ağırlıklı olarak müsabakaların yapıldığı bir salon, gençlik merkezi salonunun ise antrenmanların yapıldığı bir salon haline getirilmesi planlanıyor.