17 Haziran Cumartesi günü Nevşehir'in Avanos İlçesinde bulunan Asma Köprü’den Kızılırmak’a düşen ve hayatını kaybetmek üzereyken kendisine uzanan yardım eliyle yeniden hayata tutunan 20 yaşındaki Hamza Çetinkaya ile onun hayata tutunmasını sağlayan ilk el olan kahraman öğretmen Mehmet Doğru yaşadıklarını sitemizle paylaştı.
 
Aslen Sinoplu olan ve Avanos’ta tuğla fabrikalarında çalışan 20 yaşındaki Çetinkaya yaşadıklarını şu şekilde anlattı.

“Avanos’ta köprüde bir yakınım ile gezmek için dolanıyorduk. Fotoğraf çekilmek istedim ve farkında olmadan iki tel demirin arasındaki boşluğa yaslanmışım. Köprü biraz şiddetli sallanınca zayıf birisi olduğum için iki demirin arasından aşağı sallandım. Düşmeden önce bir ayağım demir arasında sıkıştı orada biraz asılı kaldıktan sonra suya düştüm. Akıntı beni sürüklüyor ve içine çekiyordu. Suda can çekişiyordum. Suyun altında en son hatırladığım nefes alamadığım. Sonra bayılmışım.”
 Hamza Çetinkaya, hayatını hiçe sayarak suya atlayan ve hiç tanımadığı Avanos Kalaba Yunus Emre İlkokulu öğretmeni Bingöllü Mehmet Doğru ile sosyal medya üzerinden konuştuklarını ve yakın sürede kendisi ile buluşacağını söyledi.

Çetinkaya köprüyü kullananlara da seslenerek köprünün çok tehlikeli olduğunu ve herkesin dikkatli olarak kurallara uygun geçmesi gerektiğini iletti.

Hamza Çetinkaya son olarak da Avanos Belediyesi zabıtalarına teşekkür etti. Ancak Avanos Belediyesinden bir geçmiş olsun dileği almadığı için de sitem etti.

Asma Köprüden Düşen Genci Kahraman Öğretmen Kurtardı . 
 
Avanos Kalaba Yunus Emre İlkokulunda Özel Eğitim öğretmenliği  yapan 29 yaşındaki Mehmet Doğru da o anları şöyle anlattı:

Belediyenin arka tarafında oturuyorduk. Hamza suya düştüğünde biz arkadaşımla geç gördük. Hamza’yı gördüğüm anda artık kendinden geçmişti ve suyun altına iniyordu.

Arkadaşım bana “Mehmet çocuk ölecek atlamazsan.” Dedi.

Yüzmeyi de iyi bilirim. Bundan da cesaret alarak suya atlayarak vatandaşlık görevimi yaptım.

Önemli olan Hamza’nın kurtulmuş olmasıydı. Belediyeden de bir ricam var, yansıtırsanız memnun olurum, böyle durumlarla karşılaşmamak için köprü parmaklıklarınım aralarının kapatılmasını istiyorum. 





 

Kaynak: Avanos Gazetesi/ İsmet Demir