Önceliği iş bulmak olan gençlerin ilk adresi Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörü havacılık sektörü…

2013 yılı sonu itibariyle havacılık sektöründe yolcu sayısı yüz elli milyona, aktif havaalanı sayısı elli ikiye, dünya genelinde havacılık anlaşması yapılan ülke sayısı yüz elli yediye ulaştı.

 

Havayolu firmalarının sayısının ve niteliğinin artması, rekabet ortamının oluşması, havalimanlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve modern bir çehreye kavuşturulması gibi faktörler sektöre ivme kazandırıyor. Yolcu ve yük taşımacılığında önemli aşama kaydediliyor.

 

Uluslararası kuruluşlar ve büyük uçak imalatçılarının orta ve uzun dönem tahmin çalışmaları, mevcut büyümenin 2030’lu yıllara kadar süreceği yönünde… Sivil havacılık sektörü bu denli büyürken yetişmiş elemana duyulan ihtiyaç da aynı oranda artıyor. Sektörde 2003 yılında 65.000 civarında olan çalışan sayısı 2013 yılı sonu itibariyle 167.000’i aşmış durumda…

 

On yıl içerisinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, YÖK, sektör temsilcileri ve meslek yüksekokullarının işbirliği neticesinde bu olağanüstü artışın karşılanması yönünde çeşitli projeler üretildi. Bir taraftan İŞKUR kapsamında kurslar düzenlenirken, diğer taraftan ilgili alanlarda yetkili önlisans programları açıldı.

 

Havacılık sektörüne adım atmanın yolu meslek yüksekokullarından geçiyor!

İçinde bulunduğumuz yıla kadar İŞKUR kursları ve önlisans kapsamında yaklaşık yedi yüz elli uçak teknisyeni; önlisans düzeyinde beş yüze yakın yer işletme personeli ve üç yüze yakın kabin personeli yetiştiren Kapadokya Meslek Yüksekokulu yetkilileri meslek yüksekokullarının havacılık sektörüne personel yetiştirme konusunda hayati önem taşıdığını belirtiyorlar.

 

Okul yetkililerine göre ülkemizin bayrak taşıyıcı havacılık firması olan Türk Hava Yolları başta olmak üzere özel havayolu şirketlerinin rekor sayıdaki uçak siparişleri ve İstanbul’a yapılacak 150 milyon yolcu kapasiteli üçüncü havalimanı, söz konusu büyüme öngörülerini doğruluyor.

 

Yüksekokul eğitimini tamamlar tamamlamaz havacılık sektörüne girmek isteyen tüm gençleri eğitim yetkilerine sahip olduğu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Uçak Teknolojisi programlarını gönül rahatlığıyla tercih etmeye davet ediyor.

 

Kapadokya Meslek Yüksekokulu Kapadokya ve İstanbul’da iki yerleşkede eğitim veriyor. Her iki yerleşkede de işbirliği protokolleriyle uygulamalı müfredatlar yürütülüyor. Sektör paydaşlarıyla beraber hareket ederek öğrencilerine iş imkânları sağlıyor.

 

Üniversite tercihlerinin yapıldığı bugünlerde konuyla ilgilenen gençlerimiz ayrıntılı bilgiye www.kapadokya.edu.tr adresinden ulaşabilir, 0384.3535009 numaralı telefondan bilgi alabilirler.