Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanı İsmail Ördü, önümüzdeki günlerde inşaasına başlanması planlanan otel inşaatıyla bir taşla iki kuş vurmanın hesaplarını yapıyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Birlik Başkanı İsmail Ördü, birlik başkanlığı binasının bitişiğinde bulunan arazi üzerine yapılması planlanan otel inşaatı ile hem birlik başkanlığına gelir sağlanmasının amaçlandığını hem de Kapadokya bölgesine gelen turisti il merkezine de getirebilme hesabını yaptıklarını dile getirdi.

Birlik başkanlığı binasının yanındaki arazide bulunan MEDAŞ’ın trafosunun kaldırılmasının ardından Nevşehir belediyesine bu alan üzerine inşaat yapılması için gerekli ruhsatın da alındığını söyleyen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, “Bu alana bir işyeri yapmayı düşündük. Ancak bu fikrin yeterince rantabıl olmayacağını düşündük. Kurumların maddi anlamda güçlü olması gerekiyor. Birlik başkanlığımız sadece üye aidatları ile yetirmemeliydi.

Konfederasyonumuzun Muğla Marmaris, Aydın, Ankara, İstanbul gibi ülkemizin bir çok ilinde turistik amaçlı tesisleri var. Bunlardan birinin de Nevşehir il merkezinde olmasını planladık. Kapadokya bölgesini gezip görmeye gelen ülke genelindeki esnaflarımızın burada konaklayacakları bir mekanı da olacak aynı zamanda bu otel. Bu çalışmayla hem birlik başkanlığımıza maddi bir gelir sağlamayı, hem de il merkezine de turist çekebilmeyi hedefledik. Yani bir taşla iki kuş vurmayı istiyoruz. Altı işyeri olarak yapılacak olan otelimizin inşaatı esnasında birlik başkanlığı binamızda da cephe çalışması yapılacak. Bu kavşağa ve Nevşehirimize güzel bir konaklama tesisi kazandırmayı istiyoruz. En yakın zamanda otelimizin inşaatına da başlamayı planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.