Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediyesi ile BEM-BİR-SEN arasında SDS (Sosyal Denge Sözleşmesi) imzalandı. Belediye bünyesinde çalışan ve 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi devlet memurlarını kapsayan sözleşme ile Belediye memurların sosyal ve maddi durumlarında iyileşme sağlandı. 

Ortahisar Belediyesi Başkanı İsmail Genç ve BEM-BİR-SEN yetkililerinin bir süre görüşmelerin ardından SDS sözleşmesini imzalandı.


Memurların özlük haklarının iyileştirildiği Sosyal Denge Sözleşmesi, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ile Bem-Bir-Sen Nevşehir Şube Müdürü Feridun Özdemir arasında imzalandı. Başkan Genç, “Biz belediye olarak memurumuzun alması gereken hakları vermek adına sosyal devlet ilkesi çerçevesinde, mali gücümüzün elverdiği ölçüde, çalışan memur personelimize destek vermeyi hedefliyoruz. Zira, Emekçinin hakkını korumak da görevlerimizden birisidir. Çalışma arkadaşlarımızın daha fazla refah içinde bulunmalarını isteriz. Bu çerçevede tüm memurlarımıza yüzde yüz sosyal denge tazminatı vermeyi uygun bulduk. Bu sözleşmenin belediyemize ve memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.