Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabası Belediye Başkanı İsmail Genç, Trabzon'un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve meclis üyelerini kasabasında ağırladı. 

Trabzon’un Ortahisar Belediyesi ile Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Belediyesi arasında bir yıl öncesinde kardeşlik protokolü imzalanmasının ardından ikili ilişkilerin sağlanması, kültürel paylaşım adına karşılıklı kardeş ziyaretleri için düğmeye basıldı.

Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Trabzon'un Ortahisar lçesi Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Nevşehir'in Ortahisar beldesiyle kardeş şehir olmaktan mutluluk duyuyorum. Sayın Başkanımla da soy ismimiz aynı bu nedenle kardeş şehir olmanın da başka bir onur verdiğini düşünüyorum. Bizi burada çok güzel ağırladılar, biz projeden son derece mutluyuz." diye konuştu. 

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabası Belediye Başkanı İsmail Genç'te Bizde, Hem değerli Başkanımızı hemde Trabzon’un Ortahisar ilçesinden gelen değerli misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum dedi.
  

Genç, "Kadim bir medeniyete sahip bu topraklar ve bu toprakların nadide bölgeleri hem Trabzon Ortahisar’ı hem bizim Kapadokya Ürgüp bölgemiz çok çok anlam ifade eden, gerçekten tarihi yaşayan, yaşatan bölgelerimizdir. Bizim için ne güzel tesadüf ki iki bölgemizin isimlerini de ifade eden Ortahisar ismi ile soy adları ’Genç’ olan iki Ortahisar’ın başkanları olarak bu kararı aldık. Bu iki şehrimiz ülkemizin tarihi ve turizmi noktasında birçok ortak özellikleri barındıran şehirlerimiz. O nedenle birbirlerimizi bir taraftan ziyaret ederken bunun her iki şehrimize tecrübe paylaşımıyla birlikte, ayrı bir güç ve anlam kazandıracağına inanıyorum. Bu uygulamaların dayanışma ile birlikte milli birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmek adına sosyal yönü itibarıyla önem arz ettiğini düşünüyorum. Ayrıca tecrübe paylaşımlarıyla beraber şehirlerimize de artı değer katacağını düşünüyorum" dedi.​

Ortahisar Belediye Başkanları günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.