Nevşehir ilinde eğitimin her alanı ile ilgili  güzel çalışmalara ve başarılara imza atan Ortahisar Fatih Ortaokulu 16.05.2014 Cuma günü  TÜBİTAK destekli "Ortahisar Fatih Ortaokulu Bilim Fuarı" düzenledi.

Okul bahçesinde  gerçekleştirilen fuarda toplam 33  proje fuar  ziyaretçilerin beğenisine ve ilgisine sunulurken, okul bahçesi  projelerle donatıldı. Bilim Fuarında birbirinden ilginç projeler sergilendi ve ziyaretçiler tarafından  büyük beğeni topladı.

Ev sahipliğini Okul Müdürü Serdal KİŞİ ve Müdür yardımcısı Mustafa AKOL' un yaptığı fuar etkinliğini, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail GENÇ,  Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş ÖZDEMİR, Şube Müdürü Nilay KORKMAZ, TES Nevşehir Şube Başkanı Mustafa UĞUR, Ürgüp HEM Müdürü Mevlüt Türkkol,Ürgüp Tesan AÖL Müdür Başyardımcı Hasan FINDIKLI ve okul öğretmenleri, Ürgüp Atatürk Ortaokulu Müdürü Çetin Durdu, Ürgüp ÇPL Müdürü Nizamettin KILIÇARSLAN, Aksalur İbrahim AYDIN Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, Ortahisar Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri, Ürgüp Ali Baran NUMANOĞLU Fen ve Teknoloji Öğretmeni Eylem İpek EROL,  TÜBİTAK Nevşehir İl temsilcisi, değerli öğrenci velileri  ziyaret edenler arasındaydı.

TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen etkinlik, ülke genelindeki  tüm okullara sıra ve müracaat dâhilinde destek verilmektedir.