Ürgüp İlçesine bağlı Ortahisar Belde Belediyesi ile Trabzon'un Ortahisar İlçe Belediyesinin bu yıl 2. sini düzenlediği hamsi şöleni coşkuyla gerçekleştirildi.

Kardeş Belediye olan Ortahisar Belediyeleri, hamsi şölenlerinin ikincisini Ürgüp'e bağlı Ortahisar Kasabasının Tepebaşı Meydanında yapıldı.

Şölenin açılışında konuşan Ürgüp Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, eylül ayında bölgede yetişen üzümleri Trabzon Ortahisar'a götürerek üzüm festivali yaptıklarını, geçen yıl ilkini yaptıkları hamsi şöleninin ikincisini de Trabzon'dan kardeş Ortahisar Belediyesinin getirdiği hamsilerle yaptıklarını belirtti.

Geçen yıl "Hamsiler sizden, limonlar bizden." sloganıyla başladıkları şölenin ikincisini yapmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Genç, Trabzon'dan gelerek Ortahisar'ın misafiri olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Trabzon'un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Genç ise yaptığı konuşmada "Birlik ve beraberliğin en önemli göstergelerinden biri olarak gördüğümüz hamsi şölenimizin ikincisinde iki farklı kültürdeki insanların bir arada olmalarını amaçlıyoruz." dedi.

Kısa bir selamlama konuşması yapan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'da etkinlikte yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek Trabzon Ortahisar'lıları Ürgüp Bağ bozumu festivaline davet etti.

İki yörenin insanlarının bir arada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen her iki belediyeye de teşekkür etti. Aktaş konuşmasında Kudüs'ün İslam Coğrafyası için önemine de değinerek Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği mücadelenin haklılığına dikkat çekti.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin,
 Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Genç, Ürgüp Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, PTT A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Genç, MHP Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Öz, Belediye Meclis Üyeleri , bazı sivil toplum kuruluşları ile odaların temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Çeşitli yöresel halk oyunları ve horon gösterilerin de yapıldığı şölende vatandaşlara 4 ton hamsi dağıtıldı.
Hamsi ikramının ardından Zeynep Başkan konseri ile şölen devam etti.

Festivale katılan Sanatçı Zeynep Başkan'da Ortahisar Tepebaşı Meydanı’nda vatandaşlara birlik, beraberlik, kardeşlik konserinde bir birirnden güzel şarkılarıyla doyumsuz bir gün yaşattı.
 
Nevşehir'in Ürgüp İlçesine bağlı Ortahisar kasabasında düzenlenen Hamsi şöleninde katılımcılara ücretsiz balık ekmek dağıtılıyor.