Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "Geç kalma genç gel"  sloganı ve Abdioğlu Cami ile Fatih İlkokulu arasındaki Cami- Okul Kardeşliği projesi kapsamında camilerdeki kurslara düzenli katılan 130 öğrenciye bot ve mont hediye edildi.
 

Ürgüp Müftüsü Abdül Muhammed Çınar, yaptığı açıklamada çocukları camiyle buluşturarak onların daha fazla camiye gelmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, “İnsanlar camiye mutlaka gelecek . Geç gelmesin, genç gelsin istiyoruz. Öğrencilik yıllarından itibaren camiye gelsin. Sürekli camiyle bağlantılı olsun. Bu noktada beldemizde de okullardan öğrenciler camiye geldiler eğitimlerini aldılar. Onlara mükafat olarak bir hayırsever tarafından temin edilen ayakkabı ve mont hediye ettik” dedi.

Abdioğlu Cami ile Fatih İlkokulu arasındaki Cami Okul Kardeşliği projesini başlatan Müezzin Kayyımı Adem Özbek, din görevlisinin sadece namaz kıldıran kişi olmadığını belirterek, “Biliyoruz ki din görevlisi sadece camiyle evi arasında gidip gelen sadece namaz kıldıran değil kasabanın, çocukların, gençliğin halleriyle hem hal olan, onlarla ilgilenen ve onların dertleriyle dertlenen kişi demektir. Bir nevi din görevlilerinin kabuğunu kırması diyebiliriz bu olaya” dedi. Ortahisar Abdioğlu Cami’nde düzenlenen programda öğrencilere hediyeleri Ürgüp Müftüsü Abdül Muhammed Çınar tarafından verildi.